דילוג לתוכן

כפפות סקי – מדריך מקיף לבחירת והתאמת כפפות סקי – עמוד בעדכון

דף הבית » כפפות סקי – מדריך מקיף לבחירת והתאמת כפפות סקי – עמוד בעדכון

כפפות סקי – מדריך מקיף לבחירת והתאמת כפפות סקי – עמוד בעדכון

כפפות סקי
כפפות סקי – מדריך מקיף לבחירת והתאמת כפפות סקי – עמוד בעדכון

כפות הידיים קרות? לא עוד! כפפות סקי הן אחד מפריטי החובה לכל גולש או גולשת. הן שומרות על חום האצבעות, מגנות מפני רטיבות ומשפרות את האחיזה בציוד. במדריך הידידותי הזה נעזור לכם לבחור את כפפות הסקי המתאימות ביותר – משלב בחירת הסוג והמידה, דרך החלטה האם לקנות או לשכור, ועד טיפים לשמירה על הכפפות לאורך זמן. המשיכו לקרוא, וגלו איך לשמור על הידיים חמימות ויבשות בכל מסלול מושלג!

סוגי כפפות סקי ודגמים נפוצים

שוק כפפות הסקי מציע כמה סוגי עיצוב עיקריים, ולכל סוג יתרונות וחסרונות. חשוב להכיר את ההבדלים כדי לבחור בכפפה שתתאים עבורכם. הסוגים הנפוצים כוללים: כפפות "חמש אצבעות" רגילות, כפפות מיטנס (Mittnes) עם חלל אחיד לכל האצבעות, וכפפות לובסטר (תצורת 3 אצבעות שמשלבת בין כפפה למיטנס). בנוסף, יש כפפות מיוחדות עם חימום חשמלי מובנה. הטבלה הבאה משווה בין הסוגים העיקריים:

סוג הכפפהיתרונותחסרונות
כפפות אצבע (5)– מאפשרות תנועת אצבעות נפרדת ודיוק גבוה (לדוגמה, אחיזה במקלות סקי, שימוש ברוכסנים ובטלפון) (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass).- תחושה טבעית לכל אצבע בנפרד.– פחות חמות בהשוואה למיטנס, כי כל אצבע מבודדת לעצמה (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass).- לוקח מעט יותר זמן לגרוב ולהסיר (צריך להכניס כל אצבע בנפרד).
כפפות מיטנס– חמות במיוחד – כל האצבעות יחד באותו תא ומחממות זו את זו (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass).- קלות יחסית לגרוב ולהסיר (פחות תאים נפרדים לאצבעות).– פוגעות במיומנות: קשה לבצע פעולות עדינות (כמו לפתוח בקבוק או להשתמש בטלפון) בלי להסיר את הכפפה (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass).- חלק מהאנשים לא אוהבים תחושת אצבעות צמודות, אם כי ברוב הדגמים יש הפרדה בדקה מבפנים למניעת חיכוך.
כפפות לובסטר– שילוב ביניים: מספקות יותר חום מכפפה רגילה (כי חלק מהאצבעות יחד) אך משאירות את האגודל והאצבע המורה נפרדים למעט מיומנות.- פתרון טוב למי שרוצה פשרה בין חום לנוחות.– עדיין לא חמות כמו מיטנס לגמרי, ולא גמישות כמו כפפה רגילה – נחשבות נישה ופחות נפוצות (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass).- מבחר הדגמים קטן יחסית.

כפפות מיטנס מתאימות במיוחד לגולשים הסובלים מקור קיצוני בידיים או לילדים (שידיהם קטנות וקרות יותר בדרך כלל). לעומתן, כפפות חמש אצבעות יתאימו למי שזקוק לשליטה ולדיוק – למשל גולשי סקי המשתמשים במקלות ורוצים אחיזה טובה. כפפות לובסטר מיועדות למי שמחפש איזון בין השניים. יש גם כפפות הייבריד עם חלק פנימי נשלף: למשל דגמים הכוללים כפפת פליס דקה בתוך כפפה עבה – אך יש לדעת שלעתים שימוש בליינר פנימי עלול לפגוע בנידוף הזיעה ולהרטיב את הכפפה יותר (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass).

כפפות סקי לעומת כפפות סנובורד: לרוב, אפשר להשתמש באותן כפפות לשני הענפים, אך כדאי לדעת שיש דגמים ייעודיים. כפפת סקי בד"כ ממוקדת בחימום ובאחיזה טובה במקל, עם שכבת אחיזה בכף היד, בעוד כפפת סנובורד לעיתים קרובות בנויה מחומרים עמידים יותר לשחיקה ומגיעה עם שרוול ארוך שמונע חדירת שלג בפרק כף היד (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass). בנוסף, יש כפפות סנובורד עם מיגון מובנה לשורש כף היד – תכונה פופולרית אצל מתחילים בענף הסנובורד להפחתת פציעות מפרק כף היד (10 טיפים לבחירת כפפות לסקי וסנובורד – Offpiste חנות סנובורד וסקי בהתאמה אישית). אם אתם גולשי סנובורד בתחילת הדרך ושוקלים הגנה, חפשו כפפות עם מגני פרק יד נשלפים, כדי שתוכלו להסיר את המיגון כשתרגישו יותר בטוחים בהמשך.

אטימות למים ונשימתיות: בלי קשר לסוג, הקפידו לבחור בכפפות אטומות למים אך גם נושמות. חומרים כמו Gore-Tex נחשבים מעולים לכך, שכן הם מונעים חדירת מים אבל מאפשרים לאדים ולזיעה להתנדף (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass). אף אחד לא רוצה כפפות רטובות וספוגות שסופגות כל פתית שלג – לכן איכות הממברנה חשובה. באופן דומה, רמת הבידוד (עובי וכמות הריפוד הפנימי) תשפיע על חמימות הכפפה. יש כפפות עם בידוד סינטטי (למשל Primaloft) ויש עם מילוי פוך טבעי; כל חומר והיתרונות שלו (סינטטי מבודד גם כשהוא לח, טבעי לעיתים חם יותר ביחס למשקל).

כפפות שרוול קצר או ארוך: שימו לב גם לאורך השרוול של הכפפה. כפפה עם שרוול ארוך (הנכנס מעל או מתחת לשרוול המעיל) מספקת הגנה טובה יותר משלג ומרוח שחודרים ליד, ושומרת את פרק כף היד אטום וחמים (10 טיפים לבחירת כפפות לסקי וסנובורד – Offpiste חנות סנובורד וסקי בהתאמה אישית). השרוול הארוך מאפשר ללבוש אותו מעל המעיל או מתחתיו ליצירת אטימה. לעומת זאת, כפפה קצרה (שמגיעה בערך עד שורש כף היד) נוחה וקלילה יותר, אבל דורשת שהמעיל יכסה היטב את קצה הכפפה כדי שלא יחדור קור. לרוב גולשים מעדיפים כפפות עם שרוול מעט ארוך שניתן להדק על שורש כף היד.

כפפות מחוממות חשמלית: לקפוא מקור אפילו עם כפפות איכותיות? יש פתרון נוסף – כפפות עם חימום חשמלי מובנה. אלו כפפות הכוללות סוללה קטנה וגופי חימום דקים בחלק הפנימי, ומסוגלות לחמם את הידיים בלחיצת כפתור. כפפות כאלה יכולות להציל את המצב בתנאי קור קיצוניים במיוחד או עבור מי שסובל מבעיות זרימת דם בידיים. החיסרון: המחיר גבוה מאוד (יכולות להגיע לאלפי שקלים), ומשקל הסוללה מורגש מעט. אם אינכם סובלים מקור קיצוני, כנראה שתסתדרו מצוין עם כפפות טובות רגילות ומבלי ההוצאה הנוספת.

דגמים פופולריים של כפפות סקי

בשוק יש עשרות מותגים ודגמים. הנה כמה דוגמאות נפוצות לכפפות סקי איכותיות בשלל סוגים, כדי שתדעו למה לצפות:

  • The North Face Revelstoke Etip – כפפות חמש-אצבע לגברים מבית נורת' פייס. משלבות בידוד סינתטי מסוג Heatseeker לחימום מעולה ואטימות גבוהה למים, וכן טכנולוגיית Etip שמאפשרת להפעיל מסך מגע בלי להוריד את הכפפה (כלומר, יש בכפות הידיים חומר מוליך שמתאים לסמארטפון) (3 סוגי כפפות שכדאי שתכירו לקראת טיול הסקי הבא שלכם – Offpiste חנות סנובורד וסקי בהתאמה אישית). כפפות אלה מעולות לגולשי סקי באתרי סקי קרירים, בצבע שחור ובמגוון מידות.
  • Primaloft Alpine Women’s – כפפות סקי לנשים עם בידוד מיקרופייבר סינתטי מבית Primaloft. הדגם הזה קל-משקל יחסית אך שומר על חום כף היד היטב, בלי להכביד. בחלק הפנימי יש סיבים סינתטיים איכותיים לבידוד, המאפשרים חמימות מבלי לפגוע יותר מדי בתחושת הקלילות (3 סוגי כפפות שכדאי שתכירו לקראת טיול הסקי הבא שלכם – Offpiste חנות סנובורד וסקי בהתאמה אישית). מתאימות לגולשות שרוצות כפפה נוחה וגמישה לשלג לא קיצוני.
  • LEVEL Half Pipe Gore-Tex – מותג LEVEL האיטלקי מציע כפפות ייעודיות לגולשי פריסטייל וסנובורד. דגם ה-Half Pipe כולל ממברנת Gore-Tex לאטימות מלאה, חיזוקי עור בכף היד ומיגון Biomex בפרק כף היד להפחתת פציעות. זהו דוגמה לכפפות סנובורד עם הגנה, שמתאימות במיוחד למי שקופץ ומבצע טריקים בפארק.
  • Hestra Army Leather Heli Ski – אחד הדגמים האייקוניים בשוק הכפפות. Hestra השוודית ידועה באיכות הבנייה הגבוהה שלה. כפפות Heli Ski עשויות עור עיזים עמיד (בגימור הנקרא "עור צבאי"), עם מעטפת עליונה אטומה לרוח ולרטיבות. הן מגיעות עם ליינר פנימי נשלף ונחשב לאחד הדגמים העמידים והחמים בקטגוריה (הרבה מדריכי סקי משתמשים בו שנים). שימו לב שכפפות עור איכותיות דורשות מדי פעם שימון בעזרת ווקס/חומר ייעודי כדי לשמר את האטימות והגמישות של העור.
  • Black Diamond Guide – כפפות פרימיום של חברת Black Diamond האמריקאית, המתאימות לתנאי קור קיצוני. הן כוללות שכבת בידוד עבה במיוחד (תרמית סינתטית בשילוב צמר), ביטנת Gore-Tex, וכיסוי חיצוני עמיד מאוד. דגם ה-Guide מיועד אפילו למטפסי הרים ומדריכי גלישה שמתמודדים עם קור חריף, כך שלאצבעות שלכם יהיה חם גם בפסגות הגבוהות.

כמובן שיש עוד דגמים רבים מכל חברה – Burton מציעה מיטנס מעולות לסנובורד, The North Face ו-Salomon מציעים כפפות סקי במגוון רמות, ועוד. אם תקפידו על המאפיינים החשובים (אטימות, בידוד, התאמה ליד), רוב הדגמים מהמותגים המוכרים יעשו את העבודה. טיפ חשוב: אל תתפתו לכפפות זולות של מותג לא מוכר. לפי מומחי ציוד, עדיף להשקיע בכפפות של חברה בעלת מוניטין – כך תבטיחו איכות ושמירה על חום הידיים לאורך זמן (10 טיפים לבחירת כפפות לסקי וסנובורד – Offpiste חנות סנובורד וסקי בהתאמה אישית). כפפות זולות ולא איכותיות עלולות להירטב, להיקרע או פשוט לא לחמם מספיק, וחוויית הגלישה שלכם עלולה להיפגע.

התאמת סוג הכפפה לאזור ולתנאי אתר הסקי

לאן אתם נוסעים לגלוש? תנאי מזג האוויר באתר הסקי הם שיקול חשוב בבחירת הכפפות. באזורים שונים ובתקופות שונות של העונה, הצרכים מכפפות הסקי משתנים:

  • חורף קר במיוחד (ינואר-פברואר באתרים גבוהים): אם היעד שלכם הוא אתר עם טמפרטורות נמוכות מאוד (למשל אתרי הסקי הגבוהים באלפים בינואר, הקנדיונים ברוקיז בקנדה, או אוסטריה בפברואר כשהטמפרטורה צונחת עמוק מתחת לאפס), חשוב לבחור בכפפות עם בידוד מקסימלי. במקרים כאלה גולשים רבים מעדיפים מיטנס או כפפות עבות במיוחד, כדי לשמור על האצבעות. אפשר גם לשקול כפפה עם ביטנה פנימית או הוספת ליינר (כפפת בד דקה מתחת לכפפה הראשית) ביום קפוא במיוחד – רק זכרו שאם לא צריך את הליינר, עדיף לוותר עליו כדי לא להרטיב את הכפפה מזיעה (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass). באזורים קרים מאוד, כמו צפון אירופה או פסגות מעל 3,000 מטר באמצע החורף, אל תתביישו ללכת על הכפפה הכי חמה שתמצאו.
  • מזג אוויר מתון / אביבי: לעומת זאת, באתרים עם אקלים מתון יותר או בסקי של סוף העונה (מרץ-אפריל), אפשר ואף רצוי לבחור כפפה קלה יותר. כפפה עבה מדי כשהשמש מחממת עלולה לגרום להזעה מיותרת בידיים. בסקי אביב רבים מעדיפים כפפה דקה וגמישה עם פחות שכבות חימום (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass). למשל, אם אתם נוסעים לגלוש בסוף מרץ באיטליה או בצרפת, ייתכן שיספיקו לכם כפפות בעלי עובי בינוני במקום כפפות "אקסטרים". טיפ: יש גולשים שאף שומרים זוג כפפות שני – אחת עבה לימי קור קיצוני, ואחת דקה יותר לימי שמש חמימים.
  • אתרים מושלגים ולחים מאוד: אזורים הידועים בשלג כבד ורטוב (למשל, אזור פסיפיק נורת' וסט בארה"ב, או אתרים בתקופות של סופות שלג כבדות) מחייבים תשומת לב מיוחדת לאטימות למים. בתנאים כאלה, מומלץ לבחור כפפות עם ממברנה מהשורה הראשונה (כמו Gore-Tex או שוות ערך) ולוודא שהכפפה ארוכה מספיק למנוע חדירת שלג לשרוול. היתרון של כפפה טובה הוא שאפילו אם אתם נוגעים הרבה בשלג (נפילות, משחקי שלג עם הילדים וכו'), היד תישאר יבשה. אם אתם יודעים שמצפה לכם שלג רטוב וכבד, שקלו אפילו להביא זוג כפפות נוסף – ככה באמצע היום, אם זוג אחד נרטב לגמרי, תוכלו להחליף לזוג יבש.
  • אתרים יבשים וקפואים: לעומת זאת, ישנם אתרים שבהם האוויר יבש מאוד, מה שמרגיש פחות רטוב אבל הקור חודר. באזורים כאלה (למשל קולורדו ויוטה בארה"ב, או אתרי סקי במדבר האטקמה בצ'ילה בעונה היבשה) הלחות הנמוכה אומרת שפחות סביר שהכפפות יירטבו מבפנים, אבל הקור עדיין דורש בידוד טוב. במקומות כאלה, דגש על הבידוד התרמי יותר מהאטימות (אם כי עדיין רצוי Gore-Tex). שילוב של כפפה מבודדת מאוד עם ליינר דק יכול לעבוד טוב – הליינר יכול לספוג זיעה אם יש, והכפפה החיצונית שומרת מפני הקור החיצוני.
  • הר חרמון בישראל: אם אתם נוסעים לאתר המקומי שלנו – הר חרמון – דעו שהאקלים שם יחסית מתון בהשוואה לאתרי חו"ל. לרוב הטמפרטורה בחרמון לא נמוכה באופן קיצוני (אלא אם יש סערת שלג חזקה). לכן, כפפות סקי סטנדרטיות יספיקו בהחלט לחרמון. למעשה, רבים מהמבקרים שם משתמשים גם בכפפות חורף רגילות (לא מקצועיות לסקי) ומסתדרים, בעיקר אם אינם גולשים מקצועיים אלא באו לשלג לכמה שעות. עם זאת, אם יש לכם כפפות סקי טובות – הביאו אותן, במיוחד בימים הקרים, כדי ליהנות בלי אצבעות קפואות.

לסיכום חלק זה: התאימו את בחירת הכפפה לטמפרטורה וללחות הצפויות באתר הסקי שלכם. אם אתם מתכננים בעיקר חופשות סקי באביב, אולי עדיף להשקיע בכפפה דקה וגמישה יותר (איך לבחור כפפה מנצחת – Skipass), בעוד שלטיול באמצע ינואר באוסטריה – כפפה עבה ומחממת היא ההימור הבטוח. תמיד עדיף שלכפפה יהיה קצת "מרווח ביטחון" – כלומר שתהיה חמה מעט יותר ממה שנדמה שצריך – כי אפשר תמיד להוריד לרגע את הכפפות לאוורור, אבל אם קר לכם ולא הבאתם כפפות מספיק טובות, אין הרבה מה לעשות חוץ מלסבול…

אגב, למי שנוטה מאוד להזעה בידיים או שמתכנן לגלוש באקלים חם יותר, קיימות בשוק גם "כפפות קיץ" או כפפות לסקי מים, אך אלו כמובן מיועדות לפעילויות אחרות. בסקי של ממש בשלג, עדיף להצטייד בכפפת חורף ייעודית ולבחור את העובי בהתאם למזג האוויר.

טווחי מחירים והשוואת רכישה: אונליין מול חנות פיזית

החדשות הטובות הן שיש כפפות סקי כמעט לכל תקציב – החל ממחירים שווים לכל נפש ועד דגמי יוקרה מקצועיים. הנה פירוט על כמה עולות כפפות סקי ומה ההבדל בין קנייה בחנות לבין הזמנה אונליין:

טווחי מחירים: מחיר כפפות סקי יכול להתחיל בסביבות כמה עשרות שקלים לזוג בסיסי ולהגיע עד אלף שקל ויותר לזוג מקצועי מהשורה הראשונה. לדוגמה, ברשת Decathlon תוכלו למצוא כפפות סקי פשוטות למבוגרים בסביבות 80 ש"ח בלבד (לדגם בסיסי של Wed'ze) (כפפות סקי למבוגרים דגם 100 – קלות – שחורות – Decathlon). מנגד, ישנן כפפות מותג מתקדם עם Gore-Tex, עור ובידוד ברמה צבאית שמחירן יכול לעבור את ה-1,000 ש"ח. לפי כתבה בכלכליסט, כפפות מעונות קודמות נמכרות בטווח של ~150 עד 700 ש"ח, ואילו הדגמים החדשים ביותר עולים סביב 300 עד 1,000 ש"ח בישראל (איזה ציוד סקי לקנות ). נתונים דומים מוסרים גם המומחים בחנות Offpiste – לדבריהם ניתן למצוא כפפות ב"עד כמה מאות שקלים" לצד כפפות שעולות אלף ש"ח ויותר (10 טיפים לבחירת כפפות לסקי וסנובורד – Offpiste חנות סנובורד וסקי בהתאמה אישית).

מה משפיע על המחיר? בעיקר המותג, חומרי הגלם והטכנולוגיות: כפפה עם Gore-Tex, עור איכותי ובידוד מתקדם תהיה יקרה יותר מכפפת בד סינתטי פשוטה. גם כפפות עם חימום חשמלי או מותגי פרימיום (Hestra, Arc'teryx וכד') נמצאות בקצה העליון של המחיר. החדשות הרעות הן שכפפה טובה אינה זולה, אבל החדשות הטובות – זו הוצאה חד-פעמית יחסית קטנה בהשוואה לשאר עלויות חופשת הסקי, והיא תשדרג לכם משמעותית את הנוחות על ההר.

קנייה אונליין מול חנות פיזית: כיום אפשר לרכוש כפפות סקי הן בחנויות ציוד מקצועיות והן באתרי אינטרנט. לכל אפשרות יש יתרונות וחסרונות:

  • קנייה בחנות פיזית: היתרון הגדול הוא התאמה אישית ותחושת המוצר. אתם יכולים למדוד את הכפפה, להרגיש האם היא נוחה, האם המידה יושבת היטב, לבדוק את איכות הבד והבידוד במקום. בנוסף, לעובדי חנות מקצועית יש ידע – הם יכולים להמליץ לכם לפי הניסיון איזה דגם מתאים לצרכים שלכם. פעמים רבות החנויות מציעות גם אחריות על הכפפה (6 חודשים עד שנה בדרך כלל) (10 טיפים לבחירת כפפות לסקי וסנובורד – Offpiste חנות סנובורד וסקי בהתאמה אישית), כך שאם יש פגם תדעו למי לפנות. החיסרון של חנות הוא לרוב המחיר – לעיתים מחירי המדבקה גבוהים יותר מאשר במחסן מקוון, בגלל עלויות תפעול החנות. עם זאת, חשוב לציין שבישראל יש חנויות סקי מצוינות, ולדברי מומחי סקימולטור המחירים בהן לעיתים זהים ואף זולים מבחו"ל, והן מאוד מקצועיות עם אינטרס לתת שירות טוב ללקוח המקומי (טיפים לרכישת ציוד סקי וסנובורד – סקימולטור). במילים אחרות, אל תניחו ישר שבחנות בארץ יקר בהכרח – שווה לבדוק מבצעים וסיילים בעונה.
  • הזמנה אונליין: רכישה מקוונת מאפשרת גישה למגוון עצום של דגמים מכל העולם. באינטרנט תוכלו למצוא בקלות דגמים שלא בהכרח מיובאים לארץ, לעיין בביקורות משתמשים, ולהשוות מחירים בין אתרים. לעיתים קרובות קנייה אונליין (אפילו מאתרים מחו"ל) יוצאת זולה יותר מאשר קנייה בחנות מקומית, במיוחד אם נופלים על מבצע טוב. לפי כתבה באתר Ynet, "ב-99.9% מהמקרים, הציוד שתרכשו בחו"ל יהיה זול יותר" מאשר בארץ, בשל השוק הגדול והתחרותי בחו"ל (איפה עדיף לקנות ציוד סקי – בארץ או בחו"ל? ). היתרון במחיר בולט במיוחד כאשר קונים בסיילים של סוף עונה או מנצלים החזרי מע"מ בחו"ל (Tax Free). מצד שני, בקנייה אונליין יש כמה חסרונות ברורים: אי אפשר למדוד את הכפפה מראש – המידה עלולה לא להתאים בדיוק, או שהגזרה לא נוחה לכם. כמו כן, יתכן ויהיה עליכם לשלם דמי משלוח לא מבוטלים ומכס (בישראל, משלוח מחו"ל בערך מעל 75 דולר עלול לגרור מע"מ). זמני המשלוח גם משחקים תפקיד – אם חופשת הסקי קרובה, אולי לא יספיק להגיע בזמן. וחיסרון נוסף: אם אחרי הקנייה יש בעיה (נניח, הכפפה נקרעה אחרי יומיים), אין לכם כתובת מקומית נוחה לפנות אליה לשירות או החלפה. לכן רבים בוחרים באפשרות הביניים: לקנות אונליין מחנויות ישראליות – כך נהנים ממחיר אינטרנט, אך גם יכולים לגשת לחנות להחלפה או אחריות במקרה הצורך.

בשורה התחתונה: אם אתם יודעים בדיוק איזה דגם ומידה אתם רוצים, ומוצאים אותו ברשת במחיר משתלם – אונליין יכול לחסוך כסף. אך אם אתם מתלבטים, לא בטוחים במידה או פשוט רוצים "להרגיש" את הכפפה לפני שקונים – גשו לחנות והתנסו. ניתן גם לשלב: למדוד בחנות דגם מסוים, ואז לחפש אותו ברשת בזול (אך קחו בחשבון שלחנות שהשקיעה בכם במדידה מגיעה תמיכה – לפעמים משתלם לשלם עוד כמה שקלים אצלה מתוך ערך השירות). בכל מקרה, השוו מחירים: בארץ יש אתרים כמו Zap או אתרים של רשתות כמו למטייל וסקי-פס, המאפשרים לבדוק מחירי כפפות אונליין. לפעמים תתפלאו לגלות שהפער אינו גדול, ואז שיקולי הנוחות יכולים לגבור.

לקנות או לשכור כפפות סקי?

שאלה שעולה אצל גולשים מתחילים רבים: האם חייבים לקנות זוג כפפות סקי, או שאפשר לשכור כמו ששוכרים מגלשיים ומגפיים? התשובה המקוצרת: מומלץ לקנות. הנה הנימוקים לשני הצדדים:

השכרת כפפות סקי – האם זה אפשרי? ברוב חנויות ההשכרה, משכירים ציוד גדול ויקר כמו מגלשיים, נעליים, קסדות ואפילו ביגוד (מעילים ומכנסיים). אך כשזה מגיע לכפפות, רבות מהחנויות אינן משכירות כפפות כלל. לדוגמה, רשת ההשכרה SkiPass מציינת במפורש שאין אצלהם השכרת כפפות או משקפי סקי (השכרת ביגוד – Skipass). הסיבה היא היגיינה ובלאי: כפפות נוטות לספוג זיעה ולחות מבפנים, וקשה לנקות ולייבש אותן לחלוטין בין שוכר לשוכר. בנוסף, המחיר של כפפות אינו גבוה יחסית, אז מצפים מהגולש שיהיו לו כפפות משלו. יש כמובן יוצאים מן הכלל – בחלק מאתרי הסקי בחו"ל ניתן לשכור כפפות כחלק מחבילת ביגוד, או לקנות כפפות זולות במקום. אבל, אם תסתמכו על כך, אתם עלולים להגיע ליום הראשון לגלות שאין כפפות להשכרה ותיאלצו מיד לקנות זוג יקר מהמדף.

למה עדיף לקנות כפפות משלכם? ראשית, נושא ההיגיינה: כפפות הן פריט שנוגע ישירות ביד ועשוי לספוג זיעה ולחות. כפפות משומשות (או כאלה שעברו כמה וכמה ידיים בשכירות) עלולות לשאת ריחות לא נעימים ואפילו חיידקים. מטעמי היגיינה, מומלץ לא להשתמש בכפפות יד שנייה שלא עברו ניקוי יסודי (איזה ציוד סקי לקנות ). שנית, כפפות טובות מותאמות למידת כף היד שלכם ו"נשברות" בהתאם – כפפה שנקנית חדשה תתרכך עם הזמן בדיוק בצורה של ידיכם, מה שלא יקרה עם זוג מושכר שתופס צורה של אחרים. גורם נוסף הוא זמינות ונוחות: אם יש לכם כפפות משלכם, אתם לא תלויים בשעות פתיחה של חנות השכרה, לא מבזבזים זמן מהחופשה על איסוף והחזרה, ויש לכם את החופש להשתמש בהן גם מחוץ לסקי (נגיד, בעיר מושלגת, בטיול אחר וכו').

ומה עם העלות? כאן דווקא השכירות נראית מפתה למי שמגלוש פעם אחת ורוצה לחסוך. אבל כפי שציינו, ייתכן שלא תמצאו היכן לשכור כפפות. וגם אם מצאתם – השכרת כפפות לשבוע תעלה אולי כ-20-30 אירו (אם משכירים בחו"ל כחלק מחבילת ציוד) – סכום שמתקרב כבר למחיר רכישה של כפפות זולות. במילים אחרות, החיסכון הכלכלי בשכירות כפפות אינו משמעותי, במיוחד אם תגלו שאהבתם סקי ותרצו לנסוע שוב. כפפות סקי פשוטות יכולות לעלות כ-100 ש"ח (ולהיות טובות מספיק למתחיל), אז ההשקעה בהחלט משתלמת לאורך זמן.

אז לקנות! ההמלצה הגורפת היא לרכוש מראש כפפות סקי שלכם. גם גולש מתחיל שמחליט להשכיר מעיל ומכנסיים יכול להרשות לעצמו לקנות זוג כפפות אישי – זה פריט קטן ולא יקר יחסית, שמשפיע מאוד על החוויה (אין דבר יותר מבאס מכפפות גרועות כשאתה על ההר). יתרון נוסף: אם קניתם כפפות טובות, תוכלו להשתמש בהן גם מחוץ לחופשת הסקי – למשל בחורף בארץ בימי קור קיצוני, בטיול לחרמון, או לטיול במדינות קרות. כפפות סקי איכותיות יכולות לשמש גם ככפפות חורף כללי (למרות שהעיצוב קצת מגושם, אבל בחורף אירופי למשל הן מעולות להגנה מפני שלג).

יש מצב שבו עדיף לא לקנות? אולי רק אם אתם ממש לא בטוחים שתגלשו שוב אי פעם, ורוצים לצמצם הוצאות. במקרים נדירים, אם מישהו מציע לכם להשאיל כפפות איכותיות במידה שלכם – זו אופציה (למשל חבר שלא נוסע השנה). השאלה היא האם שווה לחסוך את הסכום הקטן הזה לעומת הנוחות וההיגיינה. לרוב, התשובה היא: לא שווה. לכן צאו ולכו לבחור לכם כפפות משלכם.

לקנות בארץ או באתר הסקי בחו"ל?

נניח שהחלטתם לקנות כפפות – עכשיו עולה שאלה נוספת: היכן לקנות אותן? האם לקנות בארץ, לפני הנסיעה, או שמא לחכות ולקנות בחו"ל, אולי אפילו בחנות באתר הסקי עצמו? הישראלים הרי ידועים בחיבתנו ל"לקנות בארה"ב/אירופה בזול". אז מה עדיף?

יתרונות קנייה בארץ (לפני הטיסה):

  • יש לכם זמן ומגוון להשוות – אתם לא בלחץ של תחילת חופשה. תוכלו למדוד בכמה חנויות, להזמין אונליין ולחזיר אם לא טוב, וכו'.
  • אפשר לבדוק בשטח – קניתם בארץ? מצוין, עכשיו אפשר בבית לנסות את הכפפות, לוודא שהמידה מושלמת, ואפילו להתאמן עם הציוד (ללבוש עם המעיל, להחזיק את המקלות). אם משהו לא מרגיש טוב – אפשר להחליף לפני שטסים.
  • שירות ואחריות – קנייה בחנות ישראלית נותנת לכם גב אם אחרי יום של גלישה מתגלה בעיה. תוכלו לפנות לחנות כשתחזרו. אם קניתם בחו"ל, אחרי שתחזרו לארץ יהיה יותר מסובך לממש אחריות או החלפה.
  • לא תלויים במלאי מקומי – דמיינו שהגעתם לאתר סקי, ובחנות המקומית נגמרו הכפפות במידה שלכם או שהמחירים בשמיים… אם קניתם מראש, חסכתם את הכאב ראש הזה.

יתרונות קנייה בחו"ל (כולל באתר הסקי):

  • מחיר זול יותר – במקרים רבים, ציוד סקי באירופה או בארה"ב זול יותר מאשר בארץ. יש לכך כמה סיבות: תחרות רבה, מיסים נמוכים יותר, ומכירות כמו סיילים גדולים בסוף עונה. לפי Ynet, כמעט תמיד המחירים בחו"ל נמוכים יותר בשל גודל השוק (איפה עדיף לקנות ציוד סקי – בארץ או בחו"ל? ). בנוסף, תיירים רבים מנצלים את החוק שמאפשר החזר מע"מ על קניות (Tax Refund) באיחוד האירופי – מה שמוזיל עוד ~17%. אם יוצא לכם להגיע לעיר גדולה לפני או אחרי הגלישה (למשל חנות ספורט גדולה במילאנו או מינכן), ייתכן שתמצאו שם כפפות איכותיות במחיר מציאה.
  • מבחר אדיר – בחנויות ציוד באלפים, למשל, המבחר לפעמים גדול יותר מבארץ, במיוחד במותגים אירופאיים שאולי לא מיובאים לכאן. תוכלו לראות דגמים מכל העולם. אם אתם חובבי ציוד, זו חגיגה.
  • מענה לשעת חירום – כמובן, אם הגעתם לחו"ל וגיליתם ששכחתם/איבדתם כפפות, תצטרכו לקנות שם. טוב שיש אופציה. גם אם הכפפה שקניתם בארץ לא מספיקה (נגיד, עדיין קר לכם), תמיד תוכלו בחו"ל לשדרג על המקום.

ומה לגבי חנויות באתר הסקי עצמו? פה צריך זהירות: חנויות על ההר (בד"כ בכפר הנופש או במלון) ידועות במחירים הגבוהים שלהן. לעיתים זוג כפפות שיכולתם להשיג בחנות בעיר למטה ב-50€ יעלה באתר 80€ – כי הקהל "שבוי" ואין אלטרנטיבות על ההר. מצד שני, בסוף העונה (אפריל) גם באתרים עצמם יש סיילים לנקות מדפים, ואז דווקא אפשר למצוא דילים. טיפ למתקדמים: חלק מהאתרים מאפשרים הזמנת ציוד אונליין מראש עם איסוף בחנות באתר – לפעמים זה מוזיל עלויות. אבל זה מתאים יותר לציוד גדול. בשביל כפפות, החיסכון כנראה קטן.

דעת המומחים חלוקה: יש מי שאומר "תקנו הכל בחו"ל בזול", ויש שטוענים ש"עדיף בארץ, המחיר אותו דבר ותקבלו שירות". האמת כנראה איפשהו באמצע, ותלויה איזה ציוד. ספציפית לגבי כפפות – הפערים לא תמיד גדולים. כפפות לא ממוסות גבוה (הן לא פריט אלקטרוני יקר), ובישראל כאמור יש תחרות מסוימת. מדריכים מנוסים מציינים שבחנויות הסקי הטובות בארץ המחירים כבר קרובים מאוד למחירי חו"ל ואם יש הבדל – הוא לא דרמטי (טיפים לרכישת ציוד סקי וסנובורד – סקימולטור). מצד שני, מדריך אחר ימליץ לחכות לסייל בחו"ל כי "המחירים יהיו ידידותיים יותר ותקבלו החזר מע"מ" (רשימת ציוד לסקי | ביגוד סקי | Skideal snow experts).

שיקול נוסף – זמן החופשה: היום הראשון של חופשת הסקי שלכם יקר מפז. האם אתם רוצים לבזבז חצי ממנו על שופינג לציוד? רוב האנשים מעדיפים להגיע מוכנים עם הכל, כדי לעלות למדרון מיד. לכן, אלא אם אתם סופר-רגועים עם הרבה זמן או שיש לכם יום חופשי לפני הגלישה – עדיף לא לתכנן קניית ציוד ברגע האחרון.

מסקנה: אם יש לכם אפשרות להתארגן בארץ בלי לחץ ובלי לשלם הון – עשו זאת. תוכלו להגיע לאתר הסקי עם כפפות שעל הידיים שלכם כבר מהבית, ולדעת בדיוק למה לצפות. אבל אם אתם יודעים על עצמכם שאתם נוסעים לעיתים תכופות לחו"ל ורוכשים שם בזול, או שיש לכם חנות ספציפית בחו"ל שאתם מתכננים לבקר בה (נניח, Decathlon בפריז בדרך לאלפים) – גם זו אפשרות טובה. רק קחו תוכנית גיבוי: מה אם לא תמצאו שם? אולי עדיף לקנות פה זוג בסיסי לכל מקרה, ובחו"ל להשתדרג אם מצאתם מציאה.

לסיכום, ההבדלים כיום אינם דרמטיים, ולכן ההמלצה הכללית היא: קנו את הכפפות מבעוד מועד, במקום שנוח לכם. הכינו אותן עוד בבית – כך תגיעו לחופשה כשדבר אחד לפחות כבר מסודר ✔️.

מדריך: איך לבחור את המידה הנכונה של כפפות סקי

בחירת מידת הכפפה המתאימה היא קריטית – כפפה קטנה מדי תלחץ ותציק (וגם תפחית את זרימת הדם, מה שיקרר את היד!), וכפפה גדולה מדי תחליק, תאפשר לרוח לחדור ואפילו עלולה לעוף מהיד בנפילה. אז איך יודעים את המידה? הנה השלבים והטיפים:

1. מדדו את כף היד: קחו סרט מדידה וגגלו את כף היד הפתוחה שלכם. היקף כף היד הוא המדד המקובל למידת כפפות. יש למדוד את ההיקף סביב פרקי האצבעות (ממש באזור הנקלים, לא כולל אגודל). ודאו שהסרט לא רפוי מדי ולא לוחץ מדי – שיהיה צמוד "בנוחיות" (Ski Gloves/Mittens Size Chart | Winternational ). את המדידה מבצעים בד"כ ביד הדומיננטית (זו שגדולה במקצת). למשל, אם קיבלתם היקף של ~18 ס"מ, סביר להניח שאתם מידה M בערך, 19-20 ס"מ זה סביב L, 17 ס"מ ומטה – S וכך הלאה (Ski Gloves/Mittens Size Chart | Winternational ). כמובן שלכל יצרן יתכן טווח קצת שונה, אבל זו נקודת התחלה טובה.

2. השתמשו במדריך המידות של היצרן: כמעט כל מותג מציג טבלת מידות עבור הכפפות שלו. לאחר שיש לכם את היקף כף היד בס"מ, הסתכלו בטבלה של אותו דגם. למשל, Hestra ממליצים על מידה 8 למי שהיקף כף ידו ~20 ס"מ, North Face אולי תמליץ על L עבור זה – אז שימו לב להבדלים. אם אתם בין שתי מידות לפי הטבלה, ההמלצה הכללית היא לבחור במידה הגדולה יותר, אבל זה גם תלוי בהעדפה: יש שאוהבים כפפה מעט צמודה יותר למקסימום מיומנות, ויש המעדיפים טיפה מרווח בשביל הנוחות והחום. בכל מקרה, עדיף לא לחרוג יותר מחצי מידה-מידה למעלה.

3. בזמן המדידה – שימו את הכפפה ותנועו: אם יש אפשרות למדוד בחנות, עשו זאת. שימו את הכפפות ובדקו: האם כל האצבעות נכנסות בנוחות למקומן? נסו לקפל את האצבעות כאילו אתם אוחזים מקל סקי – הכפפה צריכה לאפשר תנועה בלי מאמץ. ודאו שאין נקודות לחץ לא נוחות (למשל התפרים בין האצבעות לא לוחצים מדי). תנו אגרוף, פרשו את כף היד – הכפפה אמורה לשבת טוב בכל המנחים. אורך הכפפה באצבעות צריך להיות כך שאין רווח גדול מדי בקצה (לא יותר מחצי סנטימטר בערך של "אצבע ריקה"), אך גם שהאצבע לא דוחפת לקצה הכפפה. קצת מרווח זה טוב – אוויר כלוא מוסיף בידוד, וחוסר לחץ אומר שזרימת הדם חופשית.

4. אל תקנו "לגדול לתוכה": טעות נפוצה, במיוחד אצל הורים לילדים, היא לקחת כפפות במידה גדולה יותר בהנחה שהילד יגדל וזה ישרת שנה הבאה. זו טעות, כי כפפה גדולה מדי תקשה על הגלישה ותהיה בלתי נעימה ואפקטיבית העונה (כיצד לבחור את כפפות הסקי המתאימה ביותר עבורך – Offpiste חנות סנובורד וסקי בהתאמה אישית). גם למבוגרים – אל תיקחו מידה XL אם אתם בעצם L רק כי "אולי יהיה יותר נוח עם קצת ספייס". כפפת סקי צריכה להתאים בול לכף היד שלכם בזמן הקנייה. דברים דומים אמרו במפורש מומחי ציוד: "כפפות סקי חייבות להיות במידה המתאימה ביותר… כדי שלא תאלצו להתעסק איתן במהלך הסקי ושלא יהיה חשש כי הן יעופו באמצע הירידה" (כיצד לבחור את כפפות הסקי המתאימה ביותר עבורך – Offpiste חנות סנובורד וסקי בהתאמה אישית). אם הכפפה גדולה מדי, תמצאו את עצמכם עוצרים כל שני מסלולים להדק או למשוך אותה, וזה סתם מטרד.

5. זכרו את שונות המידות בין נשים לגברים: יצרנים רבים מייצרים דגמי גברים ונשים בנפרד, המתאפיינים בגזרות שונות. כפפת נשים לרוב תהיה צרה יותר באצבעות ובכף היד עבור אותה "מידה מספרית". אם את אישה עם כפות ידיים קטנות, אולי מידת S נשית תתאים יותר טוב מ-S גברית (שעלולה להיות רחבה מדי). כנ"ל גבר עם כף יד עדינה – אולי כדאי למדוד כפפת נשים במידה גדולה ולראות אם זה מתאים יותר. אין חוקים מוחלטים – מה שנוח מנצח.

6. אם קונים אונליין ללא מדידה: השתמשו בכל העזרים האפשריים: קראו ביקורות – האם הכפפה "קטנה מהמידה" או "גדולה מהמידה"? לפעמים תראו הערות כמו "Runs small, order one size up". בדקו אם יש למדוד אורך כף יד (חלק מהמותגים, כמו Level, מתייחסים גם לאורך כף היד מהפרק עד קצה האצבע) (Sizing chart – Level Gloves). ואם אתם לגמרי לא בטוחים בין שתי מידות – אולי עדיף להזמין את שתיהן ואז להחזיר אחת (אם המדיניות מאפשרת), או לפחות לוודא שתוכלו להחליף גודל.

לסיכום, מידת הכפפה הנכונה היא זו שאתם כמעט לא מרגישים כשהיא על היד – היא לא לוחצת, לא מחליקה, פשוט "שם". אגב, זכרו שכפפות לעיתים מתרחבות טיפה עם השימוש (בעיקר עור שנוטה להתרכך), אבל לא בהמון. אז אל תבנו על זה שהכפפה תגדל בידכם משמעותית – אם היא גבולית בחנות, קחו את הבאה בתור.

מילת עצה: אל תשכחו שלעתים יד ימין ויד שמאל אינן זהות ב-100%. אם יש הבדל, קחו את המידה שתתאים ליד הגדולה יותר (בדר"כ היד הדומיננטית). לרוב זה זניח, אבל שווה לוודא בשתי הידיים כאשר מודדים.

טיפים לתחזוקה ושימור הכפפות להארכת חייהן

השקעתם בכפפות טובות? מצוין! עכשיו כדאי לטפל בהן היטב, כדי שישמשו אתכם במספר עונות סקי ולא יתבלו תוך חופשה אחת. להלן כמה טיפים לתחזוקת כפפות סקי שיישמרו עליהן במצב מצוין:

  • ייבוש יומיומי נכון: אחרי יום גלישה, הכפפות שלכם כמעט תמיד יהיו לחות – מבפנים (זיעה) או מבחוץ (שלג). חשוב מאוד לייבש את הכפפות תמיד לאחר השימוש (כפפות סקי מובילות – ביצועי שיא גם בקור קיצוני – מסע בטבע). אך איך מייבשים? לא לזרוק על התנור בחדר! חום גבוה וישיר יכול להזיק לחומרים מהם עשויה הכפפה. לפי "סקי פרופסור", אין לשים כפפות (או ציוד סקי כלשהו) על מחמם חזק או מפזר חום ישיר – זה עלול לעוות חומרים, להמיס דבקים ולפגוע בבידוד (איך לטפל בציוד סקי וסנובורד?). במקום זאת, פתחו את הכפפה עד כמה שניתן, הוציאו ביטנה פנימית אם יש, והשאירו אותה במקום יבש ומאוורר למשך הלילה. ליד רדיאטור פושר זה בסדר (אפילו מומלץ להניח בקרבת חום עדין), אבל לא צמוד למקור חום לוהט. טיפ קטן: אם הכפפה מאוד רטובה, אפשר לדחוף לתוכה נייר סופג או נייר עיתון מגולגל – הוא יספח את הלחות מהר יותר. רק אל תשכחו להוציא אותו אחר כך 🙂
  • ניקוי הכפפות: אין צורך לכבס כפפות אחרי כל שימוש! ניקוי תדיר מדי יכול להזיק לציפויים. במהלך החופשה, הסתפקו בלייבש ולאוורר. אם הכפפה החוצה התלכלכה מאוד (למשל התגלגלתם בבוץ או שמן ממעלית סקי), תוכלו לנקות בניגוב מטלית לחה. ניקוי יסודי של כפפות רצוי לעשות ידנית ועדין. בסקי-פרופסור ממליצים לנקות כפפות ידנית ולא במכונה, ולסחוט מהן את המים בעדינות אך היטב – כדי שלא יישארו רטובות מבפנים ויצטבר ריח ר (איך לטפל בציוד סקי וסנובורד?)】. אם יש לכם כפפות עם עור, השתמשו בחומרי ניקוי ייעודיים לעור במידת הצורך, ואל תשימו במכונת כביסה אלא אם היצרן מציין בפירוש שאפשר. לאחר הניקוי, ייבשו באוויר הפתוח במקום מוצל ומאוורר. הימנעו מתליית הכפפות בשמש ישירה לזמן ארוך – קרני UV עלולות להזיק לבד ובעור עם הזמן.
  • שימור דוחי מים: רוב כפפות הסקי מגיעות עם ציפוי דוחה מים (DWR) על הבד החיצוני, שגורם לטיפות שלג ומים "לגלוש" החוצה. עם הזמן והבלאי, הציפוי הזה נחלש. איך יודעים? אם אתם מבחינים שהבד החיצוני מתחיל לספוג מים ולהירטב במקום שהמים יחליקו ממנו, ייתכן שהגיע זמן לחדש את הדוחה-מים. יש ספריי וחומרי DWR שניתן לרכוש (למשל של Nikwax וכדומה). הקפידו להשתמש בחומר מתאים לסוג הכפפה (בד או עור). במוצרים מסוימים מומלץ אפילו לחדש אחרי כביסה. כך תבטיחו שהכפפה ממשיכה לתפקד כראוי בגשם/שלג גם אחרי שנים.
  • טיפול בעור (אם יש): כפפות שיש בהן חלקי עור דורשות קצת "אהבה" נוספת. עור טבעי מתייבש ונסדק עם הזמן אם לא מתחזקים אותו. לכן, יצרנים כמו Hestra מספקים עם הכפפות שלהם שפורפרת משחת עור. פעם או פעמיים בעונה (למשל לפני האחסון בקיץ), מרחו שכבה דקה של ווקס/בלם עור על חלקי העור של הכפפה. זה ישמור על העור גמיש, ימנע סדקים, וישפר את עמידותו למי (Glove care | Hestra Gloves) (Glove care | Hestra Gloves)】. זכרו לייבש את הכפפה בטמפרטורת חדר אחרי המריחה, ולא בחום גבוה, כדי שהחומר יספג היטב.
  • אחסון נכון בסוף העונה: בתום חופשת הסקי (או כשנגמר החורף), אל תזרקו את הכפפות בפינה טחובה עד החורף הבא. קודם כל, ודאו שהן יבשות לחלוטין. לאחר מכן, אם יש לכלוך – נקו בעדינות. מומלץ לאחסן את הכפפות במקום קריר ויבש, רצוי בתוך קופסה או שקית בד נושמת בארו (איזה ציוד סקי לקנות )】. המטרה היא שהכפפות יהיו מוגנות מאבק, מלחות גבוהה מדי וממעיכות. אם תזרקו אותן סתם בערימת ציוד, עלולים להיווצר קמטים קבועים או נזק לציפוי. באחסון נכון, תוציאו בעונה הבאה כפפות כמו חדשות.
  • בדקו את הכפפות מעת לעת: לפני כל נסיעה, וכמובן במהלך השימוש, שימו עין שאין נזקים. אם גיליתם תפר פרום או חור קטן, תקנו מיד עם חוט ומחט מתאימים או בעזרת ערכת תיקון (יש ערכות לתיקון אוהלים/בגדים שעובדות גם כאן). חור קטן עלול לגדול אם מתעלמי (איזה ציוד סקי לקנות )】. תיקון בזמן יאריך משמעותית את חיי הכפפה. כמו כן, בדקו את סקוץ' ההידוק או הרצועה בפרק היד – וודאו שהיא עדיין נדבקת חזק. אם לא, נקו אותה מסיבים ולכלוך שאולי מפריעים (טיפ: להשתמש בצד המחוספס של ולקרו אחר כדי "להבריש" החוצה את הלכלוך שהצטבר).
  • אוורור נגד ריח: כפפות לאחר שימוש ממושך עלולות לפתח ריח לא נעים, בעיקר אם לא יובשו כראוי. כדי למנוע זאת, הקפידו כאמור לייבש לגמרי. אם כבר יש ריח, אפשר לפזר אבקת סודה לשתייה בתוך הכפפה (אבקה יבשה), להשאיר ללילה, ואז לנער/לשאוב אותה – היא סופחת ריחות. יש גם תרסיסים מחטאים שניתן לרסס בתוך הכפפה ולהשמיד חיידקים וריחות. רק ודאו שהתרסיס מיועד לטקסטיל ולא ישחית את הבד. שיטה ביתית נוספת: להכניס שקיקי תה יבשים לתוך הכפפה למספר ימים – עלי התה סופחים לחות וריחות.
  • הימנעו ממגע מיותר עם חפצים חדים/חמים: זכרו שכפפת סקי נועדה לשלג, לא לתנור מטבח 😉. אל תשתמשו בה להרים סיר רותח מהאש כמובן. גם בשטח, נסו לא להסיע את ידכם על אבני גרניט מחוספסות או לקרב אותה יותר מדי למדורה. הכפפות אמנם עמידות, אבל לא חסינות לכל. לפי חברת Hestra, *רוב הנזק לכפפות לא קורה בזמן הגלישה עצמה, אלא כשמתעסקים עם ציוד חד כמו אבזמי נעליים או קצוות מחלקיי (Glove care | Hestra Gloves)2】 – אז תהיו עדינים כשאתם מהדקים את האבזמים, ואל תשתמשו בציפורן של הכפפה ככלי אם אפשר להימנע.
  • ייבוש בבוקר לפני גלישה: טיפ קטן ליום גלישה מוצלח – ודאו בבוקר שהכפפות יבשות וחמות לפני היציאה. אם הכפפות היו בחדר קר בלילה, אפשר להניח אותן ליד תנור חימום 5 דקות (שוב, לא צמודות מדי) או להשתמש במייבש נעליים ייעודי אם יש לכם. כפפה שטיפה חוממה בבוקר תרגיש הרבה יותר נעימה כשתגרבו אותה ותעזור לפתוח את היום בחום. יש אפילו מוצר שנקרא מחמם כפפות ונעליים שאפשר לשים בלילה בתוך הכפפה, והוא מייבש ומחמם אותה עד הבו (מייבש אתחול JobSite – מייבש נעליים שקט ומחמם למגפי עבודה, כפפות ונעליים …)3】 – השקעה ששווה למי שתמיד סובל מכפפות לחות בבוקר.

לסיכום חלק התחזוקה, זכרו: כפפות טובות יכולות להחזיק שנים, אם מטפלים בהן נכון. כפי שממליצים מומחי ציוד, ייבוש קבוע אחרי שימוש והימנעות ממקורות חום ישירים הם מפתח לכך שהכפפות יישארו יעילות ונוחות לעונות רב (כפפות סקי מובילות – ביצועי שיא גם בקור קיצוני – מסע בטבע)7】. מעט תשומת לב ותוכלו להימנע מהרגע המבאס שבו אתם מוציאים מהארון כפפה עובשת או קרועה בדיוק לפני הטיסה… שמרו על הכפפות שלכם, והן ישמרו על הידיים שלכם 😊.


מקווים שמדריך זה עזר לכם! בחירת כפפות סקי יכולה להיות מהנה וקלה כשמבינים את הדברים החשובים: סוג הכפפה, התאמתה לתנאי מזג האוויר, מציאת המידה הנכונה ודאגה לכפפות לאורך זמן. כעת, כשאתם מצוידים בידע, צאו לחנויות (או לאתרים) ובחרו את הזוג המושלם עבורכם. שיהיה לכם חורף חמים, יבש ובטוח – וכמובן, גלישה מהנה!

אם יש לכם עוד שאלות או טיפים משלכם על כפפות סקי, נשמח לשמוע בתגובות. נתראה במדרונות!

פורסם ב:

מתוייג ב:
|