משקפי סקי – מדריך מקיף לבחירת גוגלס

דף הבית » משקפי סקי – מדריך מקיף לבחירת גוגלס

משקפי סקי – מדריך מקיף לבחירת גוגלס

אישה לובשת משקפי סקי
משקפי סקי – מדריך מקיף לבחירת גוגלס

משקפי סקי (המכונים גם גוגלס) הם פריט חיוני בכל חופשת סקי או סנובורד. תפקידם להגן על העיניים מפני קרינת UV חזקה בגובה, רוח מקפיאה, פתיתי שלג ואפילו מפגיעות פיזיות במקרה של נפילה. מעבר להגנה, משקפי סקי איכותיים משפרים מאוד את הראייה בתנאי מזג אוויר משתנים – מאור שמש מסנוור ועד ערפל כבד.

בניגוד למשקפי שמש, שמגנים רק חלק קטן מהפנים, משקפי הסקי עוטפים את העיניים והרבה מהפנים, מה שמונע חדירת רוח ושלג מהצדדים ברווח שמותירה קסדת הסקי. אם להיות ברורים יותר אז משקפי שמש אולי יתאימו לשתיית קפה בשמש על מרפסת הבקתה, אבל לא יתאימו לגלישה במורד ההר – הם עלולים להתכסות אדים במהירות, להתנפץ בנפילה או לעוף למרחק גדול. לכן, אם אתם מתכננים חופשת סקי, השקעה בגוגלס היא מאסט.

גולש סקי שנפל

במדריך המקיף הבא נסביר אילו סוגי משקפי סקי קיימים כיום בשוק, מהם ההבדלים בין הטכנולוגיות והעיצובים השונים, איך לבחור דגם שמתאים לתנאי הגלישה ולאזור הסקי שלכם, סקירה של מותגים מובילים ודגמים מומלצים, טווחי מחירים נפוצים לכל סוג, וגם האם עדיף לקנות או לשכור משקפי סקי ואיפה הכי משתלם לרכוש – בארץ, אונליין או באתר הסקי.

בנוסף תמצאו טבלאות השוואה שיעזרו לכם לבחור משקף סקי מתאים לפי רמת הגלישה (מתחילים, בינוניים, מתקדמים), כולל דגמים, מחירים, יתרונות וחסרונות. הכל כדי שתוכלו לצאת לדרך בביטחון מלא ותיהנו מראות מצוינת ובטיחות מירבית על השלג.

סוגים של משקפי סקי וטכנולוגיות של העדשות

ענף משקפי הסקי התפתח מאוד בשנים האחרונות, וכיום יש מגוון סוגי עדשות וטכנולוגיות שמשפרות את חוויית הגלישה. בבואכם לבחור משקפי סקי, שימו לב להבדלים הבאים:

1. עדשות כפולות וציפוי נגד אדים

ילד חובש גוגלס (משקפי שלג)

כמעט כל משקפי הסקי האיכותיים מצוידים בעדשה כפולה (Double Lens). מדובר למעשה בשתי שכבות עדשה עם מרווח ביניהן, המונעות היווצרות עיבוי ואדים בזמן גלישה. אוויר הכלוא בין השכבות יוצר בידוד תרמי שמונע מהעדשה הפנימית להתקרר מיד ולצבור אדים. בנוסף, לרוב העדשות יש ציפוי נגד ערפל (Anti-Fog) המפחית עוד יותר הצטברות של אדים.

הקפידו לוודא שיש למשקף שאתם בוחרים עדשה כפולה וגוגלס עם ציפוי נגד אדים – זה קריטי לגלישה נוחה, במיוחד במזג אוויר מושלג או כשמזיעים. זכרו שגם משקף יקר לא ימנע אדים אם תגלשו עם צעיף או מסיכה שחוסמים את פתחי האוורור של המשקף, לכן תמיד הניחו לפתחי האוורור בחלק העליון והתחתון לעשות את עבודתם.

2. עדשות מתחלפות

עדשות מתחלפות למשקף סקי

רבים מהמשקפיים המודרניים מגיעים עם עדשות מתחלפות (Interchangeable Lenses). המשקף מגיע עם יותר מעדשה אחת, למשל עדשה כהה ליום שמש ועדשה בהירה ליום מעונן או לערפל. ניתן להחליף ביניהן בהתאם לתנאי התאורה. מערכות ההחלפה השתכללו: יש משקפיים עם קליפסים פשוטים, ויש דגמים עם מנגנון מגנטי מתקדם שמאפשר לשלוף את העדשה ולהצמיד אחרת במקום תוך שניות, אפילו עם כפפות. למשל, דגמי Anon של Burton ידועים במנגנון ה-Magna-Tech המגנטי שלהם, המאפשר שליפה והצמדה מהירה מאוד של העדשה.

משקפי סקי עם עדשות מתחלפות נותנים לכם גמישות – תוכלו להתאים את המשקף לתנאי מזג האוויר המשתנים במהלך היום. החיסרון הוא שצריך לשאת את העדשה הרזרבית בתיק ולהיזהר לא לשרוט אותה. כמו כן, מנגנוני החלפה מתקדמים מייקרים את המשקף. אבל למי שגולש הרבה, זה משתלם: במקום שני זוגות משקפיים, מספיק זוג אחד איכותי עם שתי עדשות.

3. עדשות מתכהות בשמש – פוטוכרומטיות

סוג מתקדם במיוחד של עדשות הן עדשות פוטוכרומטיות. אלו עדשות שמשנות את כהותן באופן אוטומטי בהתאם לעוצמת האור. בעדשה כזו יש חומר כימי שמגיב לקרינת UV – בתנאי שמש חזקה העדשה תתכהה ובתנאי תאורה חלשה היא תישאר בהירה. המשמעות היא שמשקף אחד מתאים עצמו למגוון מצבי תאורה בלי הצורך להחליף עדשות. למשל, מותג Bolle מציע את עדשות ה-Phantom הפוטוכרומטיות שלו, שמשנות את עצמן בין קטגוריה 1 ל-3 ויש להם גם הגברת צבעים וניגודיות.

חלק מהעדשות הפוטוכרומטיות המשוכללות (כמו Bolle Phantom+) כוללות אפילו מקטב נגד השתקפויות. היתרון ברור: נוחות מקסימלית – אין צורך לעצור ולהחליף עדשה כשנכנסים לצל בעמק או כשיוצאת פתאום השמש. החיסרון: מחיר גבוה יותר. בנוסף, שינוי הגוון אינו מיידי. לוקח כחצי דקה עד דקה לעדשות להתכהות או להתבהר חזרה. אם אתם גולשים בתנאים שמשתנים ללא הרף (כמו באביב), משקפי סקי פוטוכרומטיות הם פתרון מצוין.

4. עדשות מקטבות (Polarized)

עדשות מקטבות מוכרות לנו ממשקפי שמש והתפקיד שלהן הוא לסנן השתקפויות וסינוורים ממשטחים מבריקים (מים, שלג, כביש). גם במשקפי סקי קיימות עדשות מקטבות, אם כי הן פחות נפוץ מאשר הפוטוכרומטיות. היתרון הוא הורדה משמעותית של בוהק השלג בשמש – דבר שיכול להפחית מאמץ של העיניים בימים כחולים מאוד. עם זאת, יש גולשים שטוענים שקיטוב עשוי להקשות קצת בזיהוי קרח (כי הוא מסיר את ניצוצות האור שמגיעות מהקרח). בנוסף, חלק מהחברות (כמו Oakley) בחרו לא להוסיף קיטוב לעדשות שלהן, כדי לא לפגוע בניגודיות הצבע. לכן, עדשה מקטבת היא עניין של העדפה אישית.

אם עיניכם רגישות במיוחד לסנוור, שקלו משקף עם עדשה מקטבת. למשל, דגמי Anon M4 או M5 מגיעות עם עדשת PERCEIVE מקטבת. קחו בחשבון שעדשות מקטבות נוטות להיות יקרות יותר מעדשה רגילה.

אופציה מעניינת היא עדשה פוטוכרומטית-מקטבת, שמציעה את שני העולמות (לדוגמה: Bolle Phantom+ או Julbo Reactiv).

5. צורת העדשה – עדשה כדורית, גלילית או טורית

גוגלס מסוגים שונים - עדשה כדורית, גלילית או טורית
גוגלס מסוגים שונים – עדשה כדורית, גלילית או טורית

כשמדברים על מבנה העדשה, יש שני סוגים עיקריים: עדשות כדוריות (Spherical) ועדשות גליליות (Cylindrical). עדשה כדורית קמורה ומתעגלת הן אופקית והן אנכית, כלומר היא כיפתית עם מראה של "בועה". עדשה גלילית, לעומת זאת, קמורה רק בכיוון אופקי (ימין-שמאל) ושטוחה בכיוון אנכי (מעלה-מטה) – למעשה יש לה מראה "שטוח" יותר, כמו משקף סטנדרטי של פעם.

מה ההבדל? לעדשה כדורית יש שטח פנים גדול שמעניק שדה ראייה רחב יותר ומפחית עיוותים והשתקפויות – האור נשבר בשני הכיוונים באופן אחיד. היא גם בולטת החוצה יותר מהמסגרת. עדשה גלילית שטוחה יותר – לפעמים קצת מגבילה את שדה הראייה ההיקפי ויש בה יותר עיוותים בקצוות, אך מצד שני היא זולה יותר לייצור ולכן מחירי משקפים גליליים בדרך כלל נמוכים יותר. כיום, היצרנים משפרים גם את העדשות הגליליות עם ציפויי פרימיום, כך שגם בדגמים "שטוחים" איכותיים מקבלים ראייה טובה.

ישנו גם סוג שלישי, חדש יותר, הנקרא עדשה טורית (Toric) – זו עדשה בעלת עקמומיות כפולה אך בדרגות שונות, מעין שילוב של גלילי וכדורי (קמורה אנכית, אך הרדיוס שונה מאופקית). עדשות טוריות מאפשרות פרופיל משקף שטוח יחסית (קרוב לפנים) לצד שדה ראייה גדול ללא עיוות, והן נפוצות בדגמי פרימיום מודרניים. למשל, דגם Anon M5 מגיע עם עדשה טורית שטוחה.

בשורה התחתונה: גולשים מנוסים שמחפשים ראייה טובה יבחרו לרוב בעדשה כדורית/טורית, בעוד שמי שרוצה לחסוך או אוהב לוק רטרו יכול ללכת על עדשה גלילית איכותית.

6. מסגרת המשקף: מלאה, מינימלית ו-OTG

גם לעיצוב המסגרת יש השפעה. דגמים חדשים רבים הם ללא מסגרת (Frameless) או עם מסגרת מינימלית מאוד, מה שמאפשר עדשה גדולה במיוחד ושדה ראייה פתוח (אין שוליים שמפריעים בעין). למשל, ה-Oakley Flight Deck המפורסם הוא כמעט חסר מסגרת – העדשה הענקית בולטת החוצה ורואים דרכה כמעט כמו בלי משקף כלל.

מסגרות מלאות לעומת זאת מקיפות את העדשה מכל הצדדים; אלו מציעות לעיתים עמידות גבוהה יותר למשקפיים (כי יש הגנה פיזית לעדשה מפגיעות בצדדים) והן נפוצות יותר בדגמי ביניים. יש גם משקפיים בעיצוב Half-Frame (מסגרת חלקית) שבהם יש מסגרת בחלק העליון והתחתון אך לא בצדדים, שילוב של מראה נקי אך עם יציבות טובה.

עוד היבט הוא מבנה למסגרות גדולות במיוחד עבור מי שחובש משקפי ראייה – דגמי OTG שהן ראשי תיבות של Over The Glasses. משקפי OTG בנויים כך שיוכלו לשבת מעל משקפי הראייה בנוחות, עם חללי צד מוגדלים עבור מסגרות המשקפיים.

אם אתם מרכיבים משקפי ראייה ולא רוצים עדשות מגע, חפשו דגם OTG ייעודי. למשל, ל-Smith יש דגמי OTG כמו Knowledge, I/OX בעבר) ול-Dragon יש את ה-DX3 וכדומה.

יש גם פתרון שלישי: חלק מהמותגים מציעים קליפס פנימי לעדשות ראייה – תושבת קטנה שמתלבשת בתוך משקפי הסקי וניתן להתאים לה עדשות אופטיות במספר שלכם. כך או כך, וודאו שמשקפי הסקי החדשים שלכם מתאימים לקסדה – כיום רוב הדגמים מתוכננים לעבוד טוב עם קסדת סקי ללא רווח מצח גדול (מה שנקרא Goggle Gap), אך תמיד כדאי לנסות את השילוב של קסדה+משקף לוודא שהתאמת הקימור טובה והרצועה יושבת נכון על הקסדה. בדגמים מסוימים יש זרועות צידיות (Outriggers) שמאפשרות לרצועה להתפס רחב יותר סביב קסדה בנוחות.

7. תכונות נוספות

סקי בהרים עם גוגלס צבעוניות (רטרו)

שימו לב גם לאיכות הריפוד הקיים במסגרת: משקפי פרימיום מגיעים עם 3 שכבות ספוג רך בצפיפויות שונות שמתרכבות לפנים בנוחות מירבית וסופגות זיעה. בדגמים זולים עשויה להיות רק שכבת ספוג בודדת, שמתבלה מהר יותר. רצועת המשקף צריכה לכלול פסי סיליקון בחלקה הפנימי כדי להצמד טוב לקסדה או לכובע בלי להחליק. זה סטנדרט ברוב הדגמים הטובים.

ישנם גם גימיקים כמו מאוורר חשמלי מובנה למניעת אדים (Smith Turbo Fan – נדיר כיום וקיים בעיקר אצל מטפסי סקי), ציפוי הידרופובי (דוחה מים) לעדשה החיצונית, וציפוי נגד שריטות.

רוב המשקפיים האיכותיים יציעו 100% הגנה מפני קרינת UVA/UVB – אל תתפשרו על פחות מזה, בגובה השלג מקרין המון UV שמזיק לעיניים.

מותגים ודגמים מובילים

ענף משקפי הסקי נשלט בידי מספר מותגים בולטים, שלכל אחד מהם טכנולוגיות ייחודיות ועיצוב אופייני. נסקור כעת כמה מהשמות המובילים והדגמים המומלצים שלהם כיום כדי לכוון אתכם בבחירה. לצד כל מותג, נציין פיצ’רים מיוחדים ודגמים שכדאי לשקול להשתמש בהם:

Oakley (אוקלי)

אדם גולש סקי על הר מכוסה בשלג

מותג הסקי והאקסטרים האמריקאי Oakley ידוע בעדשות האיכותיות שלו, במיוחד בטכנולוגיית ה-Prizm שפיתחה החברה. עדשות Prizm Snow של אוקלי תוכננו להעצים ניגודיות ולהבליט פרטים בתוואי השלג באמצעות סינון סלקטיבי של צבעים – מה שנותן ראייה חדה גם בערפל. משקפי אוקלי מתאפיינים גם בעיצוב עתידני ומסגרות גמישות במיוחד.

הדגם האייקוני המומלץ הוא Oakley Flight Deck – משקף ענק בעיצוב ללא מסגרת עם עדשה כדורית פנורמית. ה-Flight Deck מספק שדה ראייה מהרחבים בשוק, מגיע עם עדשת Prizm (ניתן לבחור גוון למשל Prizm Torch לשמש או Prizm Hi-Pink לערפל), וניתן להחליף לו עדשות יחסית בקלות באמצעות מערכת RidgeLock. הדגם הזה תואם לקסדות באופן מושלם ונראה מגניב במיוחד. מחירו בד”כ ברמת הפרימיום (סביב 700–900 ש״ח לדגם עדכני) אך רבים רואים בו השקעה ששווה את הנוחות והביצועים.

דגם נוסף של Oakley שכדאי להכיר הוא Oakley Line Miner – משקף בעיצוב גלילי (שטוח) שמטרתו להצמיד את העדשה כמה שיותר קרוב לעיניים כדי להרחיב את שדה הראייה ההיקפי. בדגם Line Miner Pro הזווית שופרה עוד יותר – אוקלי טוענת שב-20% שדה ראייה רחב יותר. ה-Line Miner מגיע בגדלים L וגם M לפנים קטנות, ובגרסת Pro מקבלים אפילו עדשת Prizm נוספת להחלפה, מה שמכסה אתכם לכל תנאי מזג אויר. זו אופציה מעולה לגולשים שרוצים את טכנולוגיית ה-Prizm של אוקלי במשקף מעט יותר זול מה-Flight Deck ובסגנון עדשה שטוחה.

עוד דגמים בולטים של אוקלי: Fall Line (גלילי ללא מסגרת בחלקה העליון, סגנון מודרני), Target Line (דגם בסיסי יותר במחיר נגיש, מתאים למתחילים בתקציב מוגבל) ואפילו דגמי OTG מיוחדים לאוקלי (דגם Target Line L OTG למשל מאפשר הכנסת משקפיי ראייה).

בשורה התחתונה, אוקלי מובילה בטכנולוגיית עדשות משובחת – אם אתם מחפשים ראייה בהירה ככל האפשר ונוחות מעולה, קשה לטעות עם אוקלי. מומלץ במיוחד למי שרגיש לתנאי אור משתנים ורוצה לנצל את טכנולוגיית Prizm לשיפור הראייה בשלג.

Smith (סמית’)

חברת Smith Optics האמריקאית היא מוותיקות התחום, והיא מתמקדת מאוד בטכנולוגיית עדשות מתקדמת. סימן ההיכר של סמית’ הוא עדשות ChromaPop, שמחדדות ניגודיות בין צבעים באופן דומה ל-Prizm של אוקלי ומסייעות לראות שינויי שטח בשלג באופן ברור יותר.

סמית’ גם הייתה חלוצה בתחום העדשות המתחלפות – כבר לפני עשור השיקה את סדרת I/O שהציגו החלפת עדשה קלה. הדור החדש והמוביל כיום הוא Smith 4D MAG – משקף פרימיום פורץ דרך עם פטנט ייחודי: עדשת ה-4D מתעגלת גם בחלקה התחתון כלפי פנים, מה שמרחיב את שדה הראייה כלפי מטה.

המשמעות היא שכאשר אתם מביטים מטה (לכיוון המגלשיים למשל), תראו יותר מהמסלול ופחות מהמסגרת. ה-4D MAG כולל מערכת החלפת עדשה מגנטית (מכאן מגיע ה-MAG) – עדשות נצמדות באמצעות מגנטים חזקים ונעילה – כך שאפשר להחליף עדשה ברגע. הוא מגיע עם עדשת ChromaPop נוספת (בדרך כלל אחת לשמש ואחת לסופה/שלג כמו Storm Blue Sensor המצוינת של סמית’).

הביקורות משבחות את שדה הראייה העצום במיוחד כלפי מטה, את הנוחות (3 שכבות ספוג DriWix) ואת ביצועי הנגד אדים המעולים – סמית’ הוסיפו פתחי אוורור רבים והעדשה מצופה היטב נגד ערפל. כמובן, המוצר הזה בא עם מחיר גבוה מאוד (סביב 1,200 ש״ח ומעלה בארץ אך מי שמחפש את המקסימום בהחלט יהנה ממנו.

דגמים נגישים יותר של סמית’ כוללים את סדרת I/O MAG (הדגם הקלאסי עם מגנטים, בגרסאות רגיל, S לקטנים, ו-XL לגדולים) – גם הוא עם עדשת ChromaPop כפולה בערכה, במחיר מעט נמוך יותר מה-4D (כ-800–900 ש״ח).

יש גם את Smith Proxy – דגם חדש יחסית עם עדשה כדורית בינונית במסגרת מינימלית. מה שמעניין ב-Proxy הוא שאפשר להשיגו בגרסה עם עדשה פוטוכרומטית של סמית’, כך שמי שלא רוצה להתעסק עם החלפת עדשות יהנה מעדשה שמחליפה גוון אוטומטית (עוברת מבהיר לכהה).

ה-Proxy מתאים לבעלי פנים בינוניות, והוא מספק את הכל מהכול. הדגם הזה נוח, מעוצב יפה, ועכשיו הוא גם פוטוכרומטי – במחיר ביניים (600–700 ש"ח).

Anon מבית Burton

אנון הוא מותג המשקפיים של חברת Burton (המוכרת מציוד הסנובורד שלה), והיא הפכה בשנים האחרונות לשם דבר בזכות מערכת ההחלפה המגנטית שלה וממשק המסכה הייחודי.

כמעט כל דגמי Anon היוקרתיים מצוידים במערכת Magna-Tech – עדשות המוחזקות באמצעות 6–8 מגנטים חזקים במיוחד, כך שהחלפת עדשה היא פשוט הצמדה או שליפה בלי צורך ללחוץ קליפסים כלל. בנוסף, לאנון יש פיצ’ר נחמד בשם MFI שזה ראשי תיבות Magnetic Face Mask Integration – במספר דגמים מסופקת גם מסכת פנים (באף ובפה) שמתחברת מגנטית לקצה התחתון של המשקף, ומונעת מרווחים בין המסכה למשקפיים. MFI שומר על הפנים חמות בלי להעלות אדים, כי אין בריחת אוויר חם לעדשה.

מבחינת עדשות, Anon משתמשים בעדשות PERCEIVE שהן עדשות בעלות ניגודיות גבוהה (דומה ל-ChromaPop) עם ציפויים הידרופוביים למניעת טשטוש מלכלוך ומים. אחד הדגמים הוא Anon M5. המשקף הזה הוא אבולוציה של הדגם הקודם (M4) עם פרופיל מעט צר יותר למראה מודרני, אך עדיין גדול (Anon מכוונים לקהל שרוצה משקף גדול).

ל-M5 עדשה בטכנולוגיית Flat Toric שהיא מעין שילוב של עדשה גלילית וטורית, שנותן שדה ראייה רחב מאוד. המשקף אכן כמעט חסר מסגרת. ה-M5 מגיע עם עדשת PERCEIVE עיקרית ועדשת ספייר נוספת לתנאי אור אחר, כלולות בחבילה. כמובן, גם כאן, מנגנון מגנטי מאפשר להחליף ביניהן במהירות. כמו כל דגמי Anon MAG, גם כאן יש תאימות ל-MFI אם רוצים לחבר מסכת פנים. דגם M5 נמכר בקצה העליון של הסקאלה (סביב 1,000–1,300 ש"ח).

Giro (ג’ירו)

Giro היא חברה אמריקאית שמפורסמת בקסדות שלה, אך גם במשקפי סקי היא שחקנית חזקה – במיוחד בשיתוף הפעולה שיש לה עם חברת העדשות צייס הגרמנית.

כמעט כל דגמי Giro המתקדמים מגיעים עם עדשות VIVID מבית צייס שהן עדשות עם כיול צבעים מיוחד לשיפור הקונטרסט בשלג (בדומה לאחרים) ובאיכות אופטית גבוהה מאוד. היתרון בשיתוף עם Zeiss הוא רמת דיוק וחדות מרשימה בעדשות, כי בסופו של דבר זייס היא יצרן משקפיים מהמעלה הראשונה.

אחד הדגמים המרשימים של Giro הוא Giro Agent (ובגרסה לנשים בשם Eave) – משקף חסר מסגרת בעל עדשה כדורית/טורית גדולה. ה-Agent מצויד במנגנון החלפת עדשה מגנטי Slash Seal המשלב מגנטים להכוונה וקליפסים לנעילה מאובטחת, כך שההחלפה קלה אך גם העדשה יושבת ביציבות. הוא מגיע עם 2 עדשות VIVID by Zeiss – אחת ליום שמש ואחת לתנאי עננות – כך שאתם מכוסים לכל מזג אוויר.

בנוסף, לג’ירו יש פטנט בשם EVAK Vent Technology – פתחי אוורור עם חומר מוקצף מיוחד שמונע כניסת לחות אך משחרר אוויר החוצה, מה שמפחית מאוד אדים.

ה-Agent נותן תחרות רצינית לדגמי הפרימיום של אוקלי וסמית', במחיר מעט נמוך יותר (סביב 800–900 ש"ח).

דגם חדש יחסית הוא Giro Contour – משקף עם עדשה טורית ענקית ושדה ראייה עצום, גם הוא עם עדשות VIVID. יש גם את Giro Axis/Ella, דגם ללא מסגרת בינוני-גדול עם עדשה כדורית ומנגנון מגנטי (2 עדשות כלולות).

מי שמעדיף משקף גלילי בטח יאהב את הדגם Giro Blok – דגם רטרו-קלאסי עם עדשה גלילית גדולה ומסגרת מלאה, שגם אותו עדכנו עם עדשת VIVID איכותית, כך שמקבלים סטייל וינטג’ בלי להתפשר על האיכות.

Bollé (בולה)

המותג הצרפתי בולה מוכר בתחום משקפי הספורט שנים רבות, ובמיוחד בזכות התמורה הטובה למחיר שהוא מציע. בולה היו מראשוני המיישמים של עדשות פוטוכרומיות בשוק הסקי.

סדרת עדשות ה-Phantom שלהם מחגיעה עם טכנולוגיה פוטוכרומטית מתקדמת המתאימה את עצמה בין סוגי אור שונים, עם בהירות אופטית גבוהה במיוחד. דגמים רבים זמינים גם בגרסת פלוס שמשלב גם עדשה מקטבת.

אם אתם מחפשים פוטוכרומטי בתקציב קצת נמוך משל Julbo או Smith, בהחלט מומלץ לכם לבדוק את בולה. דגם בולט הוא Bollé Nevada – משקף פופולרי בעיצוב מודרני בעל עדשה כדורית רחבה. ניתן לרכוש את הנוואדה עם עדשת Phantom Fire Red למשל, שמספקת שינוי כהות אוטומטי והתאמה לכל תנאי התאורה.

עוד דגם הוא Bollé Tsar, שמתפאר בהתאמה מעולה לפנים (מערכת B-Flex Shape Memory להתאמת המסגרת למבנה הפנים).

בולה מציעים גם דגמי OTG כמו Bollé Y7 OTG, כך שהרכבת משקפי ראייה מתחת להן לא צריכה להיות בעיה.

מבחינת מחירים – לבולה יש טווח מחירים רחב: יש להם דגמים בסיסיים החל מ-300–400 ש"ח, ועד דגמי פנטום מתקדמים סביב 800 ש"ח. הדבר הנחמד הוא שאפילו הדגמים הזולים כוללים עדשה כפולה עם ציפוי נגד אדים ו-UV מלא, כך שגם בתקציב מצומצם אפשר למצוא אצלם משקף טוב.

דגם פשוט מומלץ של בולה הוא Bollé Freeze. זהו משקף למתחילים סביב 200 ש"ח. יש לו עדשה כפולה עם ציפוי נגד אדים והגנת UV, כמה צבעי עדשות אופציונליים, ועיצוב קלאסי שמתאים לקסדה. זה אחלה למי שרוצה משקף חדש ולא יקר לנסיעה ראשונה.

מותגים נוספים שכדאי להכיר

בנוסף למותגים המובילים שסקרנו יש עוד כמה ששווים איזכור:

  • Dragon – חברה אמריקאית המתמקדת במשקפי פרירייד מעוצבים. לדראגון טכנולוגיית עדשות משלה בשם LUMALens לשיפור הניגודיות, ומנגנון החלפה מהיר בשם Swiftlock. דגם X2 ו-DX3 OTG (הזול יותר) מומלצים במיוחד.
  • Julbo – חברה צרפתית המתמחה במשקפי הרים, מציעה עדשות פוטוכרומטיות ייחודיות (Reactiv) ואף דגמים עם חלון אוורור מיוחד למטפסי סקי.
  • POC – מותג פרימיום שוודי בעל עיצוב נקי שהמשקפיים שלו מגיעות עם עדשות קרל צייס בשם Clarity, ודגש על בטיחות. POC לעיתים מוסיפים הגנת פנים מובנית במסגרות כמו בדגם Nexal שכולל כיסוי לעצמות הלחיים להגנה משמש ורוח.
  • Salomon – ענקית ציוד הסקי סלומון מייצרת גם משקפיים טובים. דגם Radium Pro Sigma מגיע עם עדשות Sigma שמגבירות קונטרסט ומנגנון החלפה מגנטי, מיועד לתת תמורה במחיר בינוני.
  • Spy+, Scott, Zeal, Bliz, Wildhorn – כל אלה ועוד הן אופציות שקיימות בשוק עם דגמים מעניינים משלהן, אם כי פחות נפוצים בישראל.
  • ולבסוף, אי אפשר בלי להזכיר את Wed’ze – מותג הבית של דקטלון, שמייצר משקפי סקי זולים אך מפתיעים בביצועיהם, לעיתים בפחות מ-150 ש"ח! אמנם איכות החומרים לא כמו של המותגים הגדולים, אבל למתחילים זה אחלה פיתרון.

התאמת משקפי הסקי לתנאי הגלישה ולאזור הסקי

גולש סנואובורד עם חליפה, קסדי ומשקפי סקי

בחירת משקפי סקי צריכה לקחת בחשבון לא רק את המפרט הטכני של המשקף, אלא גם את תנאי מזג האוויר הצפויים באתר הסקי שלכם. תנאים שונים מציבים דרישות שונות מהעדשות.

  • שמש חזקה – אתרי סקי בהרים גבוהים/אזור יבש: אם אתם נוסעים לאתר הידוע במזג אוויר שמשי ובהיר, כמו רבים מאתרי הסקי בהרי הרוקי בארה"ב או אתרי סקי גבוהים באלפים בסוף עונה, תזדקקו למשקף המתמחה בהגנה מסנוור. חפשו עדשה כהה מקטגוריה 3 או אפילו 4 כמו עדשת מראה אפורה/שחורה או חומה כהה. עדשות עם ציפוי מראה או עדשות מקטבות יהיו מעולות להפחתת בוהק השמש המוחזר מהשלג. קרינת UV בגובה רב היא עזה, לכן וודאו שכל עדשה שתבחרו חוסמת 100% UV. במקומות כמו קולורדו, לכו על עדשה עיקרית כהה, ובתיק החזיקו עדשה בהירה ליתר ביטחון אם תגיע סופת שלג בלתי צפויה.
  • עננות, שלג וערפל – אתרים עם מזג אוויר הפכפך: אם חופשת הסקי שלכם הולכת להיות במקום עם מזג אוויר מגוון מאוד, כמו בהרי האלפים באירופה בחורף – קחו בחשבון שיהיו ימים מושלגים ולבנים. בתנאים של עננות כבדה, שלג שיורד וערפל, עדשת שמש כהה פשוט תהפוך את הכל לשחור. אתם זקוקים לעדשה שמכניסה כמה שיותר אור לעין ומגבירה ניגודיות. בדרך כלל אלו עדשות בהירות בגווני צהוב, זהב, ורוד או כחלחל בהיר, מקוטלגות כ-Cat.1 (מעבירות 50%–80% מהאור). עדשות כאלה מדגישות את התבליטים בשלג ועוזרות לראות גם כשענן יושב על ההר. למשל, עדשת Smith ChromaPop Storm Rose או Oakley Prizm Hi Pink הן דוגמאות לעדשות ייעודיות לתנאי אור נמוך. אם באתר הסקי שבחרתם צפוי ערפל (זה קורה באתרי סקי באיטליה או אוסטריה בתקופות מסוימות, וגם אתרי סקי ברכס הפיראנים או ביפן שיש בהם "אבקת פודרה" עם עננים), עדשה כזו היא חובה. בנוסף, וודאו שלמשקף יש אוורור טוב – ערפל חיצוני לרוב אומר גם לחות גבוהה ואז הסיכוי לאדים גובר. משקף עם פתחי אוורור רחבים בצדדים ובחלק העליון יעזור לכך שהאדים יתנדפו.
  • רוב אתרי הסקי: האמת היא שברוב אתרי הסקי בעולם תקבלו גם וגם – גם שמש וגם עננים במהלך שבוע סקי טיפוסי. לכן, הפתרון הרווח הוא להצטייד בשני סוגי עדשות ולבחור כל בוקר מה להרכיב. זו הסיבה שרבים קונים משקפיים עם עדשות מתחלפות כמו שהזכרנו במדריך הזה – עדשת קטגוריה 2-3 למצב שמש, ועוד עדשת קטגוריה 1 לגיבוי. מי שלא רוצה להתעסק בהחלפות, יכול ללכת על עדשה פוטוכרומטית טובה המכסה טווח רחב של כהויות.

טווחי מחירים של משקפי סקי ומה שמשפיע על המחיר שלהם

מחירי משקפי סקי יכולים להתחיל מעשרות שקלים ולהגיע עד לאלפים בודדים. מה בעצם ההבדלים, ומה מקבלים בכל רמת מחיר? הנה 3 קטגוריות לנוחיותכם.

משקפי סקי בסיסיים (עד 300 ש"ח)

דוגמאות טובות הן משקפי דקטלון נמכרים בסכומים של 100–150 ש"ח, דגמים פשוטים של Bolle/Salice/Scott סביב 250 ש"ח, או דגמים סיניים באינטרנט ב-70 עד 100 ש"ח.

היתרונות: כמובן, מחיר זול – פתרון מעולה למתחילים שלא רוצים להשקיע הרבה לפני שיתמכרו אל הלבן הלבן הזה. ניתן למצוא גם עיצובים יפים וצבעוניים ובזול.

חסרונות: עמידות נמוכה – הספוגים יתבלו מהר יותר, הציפוי נגד אדים עלול להיות פחות יעיל (צריך להיזהר לא לגעת בו מבפנים כי הוא יכול לרדת) והעדשות פחות חדות. בנוסף, בדרך כלל אין תוספות כמו עדשה חלופית, ויתכן שהמשקף פחות נוח (פחות רך או פחות מתאים לקסדות ספציפיות). אם אתם גולשים פעם בשנה לשבוע, דגם בסיסי יספיק כנראה, אך קחו בחשבון שאם תתמידו – לא יהיה לכם מנוס מלשדרג בהמשך.

רמת ביניים (300–800 ש"ח)

ברמת מחיר זו כבר תקבלו עדשות איכותיות יותר – לרוב עם טכנולוגיית שיפור קונטרסט (כמו ChromaPop בסיסי, או עדשות Prizm מסדרות entry-level) וציפויים דוחי אדים יעילים יותר. בהרבה דגמים בטווח הביניים תקבלו עדשה נוספת בערכה (לרוב עדשת גיבוי למזג אוויר מעונן). למשל, Smith Squad MAG (בערך 700 ש"ח) מגיע עם עדשת שמש + עדשת סופה. המסגרות ברמת הביניים בדרך כלל מצוינות – עמידות וגמישות, עם ספוג פנים תלת-שכבתי ונוח. יתכן גם שתקבלו מנגנוני החלפת עדשה משופרים. המגוון כאן עצום – מאוקלי Line Miner, עד Spy Ace, ועד דגמי ביניים של Anon וג’ירו.

היתרונות: תמורה טובה לכסף – ברמה הזו כבר אין לכם בעיה של "לא רואים טוב", רוב הדגמים יהיו מצוינים לכל רמות הגלישה. יש מגוון סגנונות (כדוריים וגליליים) ותוכלו למצוא משקף שמתאים בדיוק לכם. דגם ברמת המחיר הזו יחזיק כמה שנים טובות של שימוש סביר.

החסרונות: מחיר כמובן גבוה יותר. לפעמים דגמי הביניים קרובים במחירם לדגמי הפרימיום והפיתוי לשדרג גדול ("אם כבר משקיעים 700, אולי נוסיף עוד 300 וניקח את הטופ?". עוד חיסרון הוא שהטכנולוגיות בדגמי הביניים הן טובות, אבל מעט פחות מהיקרות: למשל עדשת Prizm ברמת ביניים לא תהיה מדהימה כמו ה-Prizm Black היוקרתית.

גוגלס פרימיום (800 ש"ח וצפונה)

כאן מדובר על משקפי-העל – הדגמים החדישים ביותר, עם כל השכלולים. עדשות הקצה של החברות – למשל Oakley Prizm Sapphire/Black, Smith 4D MAG עם BirdsEye, Anon M5 Toric וכו’. בהרבה מקרים, המשקף עצמו לא "יגדיל לכם את הראייה פי 2" לעומת דגם ביניים, אבל הוא כן ייתן שיפורים ניכרים בשוליים: עוד קצת שדה ראייה, החלפת עדשה מהירה בקליק, עיצוב ייחודי, בנייה מוקפדת יותר ועמידות גבוהה (לפעמים גם אחריות ארוכה יותר). אם אתם גולשים ותיקים או מקצוענים, כנראה תרצו להרשות לעצמכם משקף בקצה העליון – העיניים שלכם יודו לכם בשעות גלישה ארוכות בתנאים קשים. יתרונות: מוצרים אלה הם בדרך כלל מצוינים. הראות חדה מאוד, כמעט אין אדים אף פעם (אם משתמשים נכון), התאמה לקסדה מושלמת, והם גם אופנתיים – למי שאכפת מהלוק. חלק מהדגמים הללו מגיעים עם בונוסים – למשל אריזת קייס קשיח מהודר, מסיכת MFI בערכה (ב-Anon M4 למשל מקבלים), או עדשות מיוחדות. חסרונות: כמובן – המחיר. לפעמים באמת קשה להצדיק 1000 ש"ח על משקף, במיוחד אם יש גם קסדה, ביגוד וסקי לסגור בתקציב. ציוד סקי יכול להיות עסק יקר. חיסרון נוסף – עדשות מתקדמות הן עדיין עדשות פלסטיק שעלולות לשרט, לאבד ציפוי אם לא מטפלים נכון וכד’. לכן, ההשקעה מחייבת הקפדה: תמיד לשמור בנרתיק, לייבש טוב בלילה, לא לנקות עם חולצה אלא רק עם מטלית מיקרופייבר יעודית וכו’. אם לא – חבל על הכסף. ולבסוף, שיקול ביטוח: משקפי יוקרה מושכים תשומת לב – ובאתרים מסוימים ידועים מקרים של גניבות משקפיים ללא השגחה. אז אל תשאירו משקף יקר על שולחן במסעדה בהר ולכו – הוא עלול להעלם תוך דקות (תופעה ידועה). שמרו עליו קרוב.

חשוב לזכור שטווחי המחיר מושפעים גם ממבצעים, עונות וסוף דגם. אפשר לעיתים למצוא דגם פרימיום של שנה קודמת בהנחה משמעותית, מה שהופך אותו לקנייה משתלמת במיוחד. למשל, דגם שהיה 1000 ש"ח אשתקד עשוי להימכר ב-600 ש"ח השנה כי יצא דגם חדש – אבל בפועל ההבדלים זניחים. לעומת זאת, צבעי עדשות שונים בתוך אותו דגם גם משנים מחיר – עדשות מראה לרוב יקרות יותר מעדשות רגילות. כך שכשאתם רואים את המחירים, בדקו איזה עדשה בדיוק כלולה.

עוד נקודה: שוק יד שנייה – יש לא מעט גולשים שמוכרים משקפי סקי משומשים במצב טוב (למשל בקבוצות פייסבוק של סקי), וניתן כך להשיג דגם מעולה בחצי המחיר. אם אתם לא חייבים חדש מהניילונים וזה לא דוחה אתכם לשים משקף שהיה אצל אחר (אפשר לחטא ספוג אם רוצים), זו אופציה לקפוץ ברמה במחיר נמוך.

טבלה: השוואת דוגמאות דגמים לפי טווח מחיר

טווח מחירדוגמאות דגמיםיתרונות עיקרייםחסרונות עיקריים
בסיס (עד 300 ש"ח)– Wed’ze G500 (Decathlon) – Bollé Freeze – Smith Range+ מחיר זול מאוד + מספיק למתחילים/שימוש קל + מגן UV ואנטי-פוג בסיסי– איכות עדשה בינונית (פחות חדות) – פחות נוחות ועמידות – לרוב ללא עדשה חלופית
ביניים (300–800 ש"ח)– Oakley O Frame 2.0 / Target Line – Smith Squad MAG – Anon Sync – Giro Blok+ איכות אופטית גבוהה, שדה ראייה טוב + לעיתים 2 עדשות כלולות + בנייה נוחה ועמידה (ספוג 3 שכבות)– מחיר משמעותי יותר – חלק מהטכנולוגיות המתקדמות חסרות (לרוב ללא מגנטים/פוטוכרום) – עדיין להשוות פיצ'רים מול מחיר – משתנה בין מותגים
פרימיום (800+ ש"ח)– Oakley Flight Deck / Line Miner Pro – Smith 4D MAG / I/O MAG – Anon M4/M5 – Giro Agent / POC Nexal+ ראייה מעולה, טכנולוגיה מתקדמת (Prizm/ChromaPop וכו') + החלפת עדשה מהירה (ברוב הדגמים) + עיצוב חדשני ומותג יוקרתי– מחיר גבוה מאוד – מחייב תחזוקה ושמירה קפדנית (לא להרוס ציוד יקר) – סיכון אובדן/גניבה גבוה יותר (מומלץ ביטוח ציוד)

(המחירים משוערים ויכולים להשתנות לפי חנויות, דגם ספציפי ושנה.)

לקנות או לשכור משקפי סקי? – השוואה, יתרונות וחסרונות

מתלבטים אם לרכוש משקפי סקי משלכם או לשכור אותם באתר הסקי? הנה השוואה שתעזור לכם להחליט:

קניית משקפי סקי: המשמעות היא שיש לכם זוג משלכם שתביאו מהבית לכל חופשה.

  • יתרונות: המשקף תמיד זמין כשאתם צריכים. אתם בוחרים דגם שמתאים לכם בצורה אופטימלית – לגודל הפנים, לקסדה שלכם, ולהעדפות העדשה. רמת ההיגיינה טובה יותר – משקף פרטי שלכם ולא כזה שעבר על פני רבים. כלכלית, אם אתם מתכננים יותר מחופשה אחת בעתיד, קנייה משתלמת יותר בטווח הארוך. משקף איכותי יכול להחזיק שנים אם שומרים עליו. בנוסף, המשקף הפרטי יהיה בדרך כלל באיכות גבוהה יותר ממה שנותנים בהשכרות (כיוון שרוב המטיילים שוכרים ציוד בסיס).
  • חסרונות: עלות ראשונית – צריך להוציא כמה מאות שקלים טובים למוצר טוב. אם אתם לא בטוחים שתגלשו שוב, ההשקעה אולי לא מצדיקה טיול יחיד. צריך לקחת מקום במזוודה למשקף ולשמור עליו במהלך הנסיעה (רצוי בנרתיק קשיח כדי שלא יימעך). גם יש סיכון שתאבדו או תשכחו את המשקף במהלך הטיול – ואז הפסדתם את ההשקעה.

השכרת משקפי סקי: חלק מחנויות השכרה באתרי סקי או חנויות ציוד מציעות גם השכרת גוגלס, בדומה להשכרת מגלשיים, אם כי לא בכל מקום.

  • יתרונות: חסכון בעלויות למי שגולש פעם ב… – השכרה ליום או למספר ימים תעלה חלק קטן ממחיר הקנייה. אין צורך לסחוב מהבית – אם שכחתם/אין לכם, תמיד תוכלו לשכור במקום. פתרון טוב לשכחנים או למקרה שאבדו המשקפיים במעבר. גם מאפשר לבדוק ציוד לפני שקונים – למשל, לשכור דגם יוקרתי ליום ולראות אם הוא שווה את ההייפ עבורכם.
  • חסרונות: איכות ההשכרה לעיתים ירודה – רבים מעידים שמשקפי השכרה נוטים להיות שרוטים ומעט “עייפים” (הצטברות שריטות ועכירות בעדשה מרוב שימוש). בנוסף, ההיצע מוגבל – אולי יהיה לכם קשה למצוא משקף שמתאים מושלם לפנים או לקסדה, ותאלצו לקחת מה שיש. עניין היגיינה – ספוג שספג זיעה מפנים של הרבה אנשים… (לרוב מנסים לחטא ולייבש, אך עדיין). במצטבר, אם תשכרו משקף בכל טיול, אחרי 2–3 חופשות כבר שילמתם מחיר של משקף חדש – כך שזה פתרון מתאים בעיקר אם באמת מדובר בחופשה חד-פעמית או רחוקה. לא לשכוח גם את הטרחה – לגשת לחנות, למלא טפסים, להחזיר בסוף – זמן שיכולתם אולי לגלוש.

להמחשה, נניח השכרת משקף באתר עולה כ-5–10 אירו ליום. שבוע סקי ~6 ימים = ~30–60 אירו (120–240 ש"ח). משקף ביניים טוב אפשר לקנות בסביבות 400 ש"ח – כלומר בתוך 2–3 שבועות סקי ההוצאה מתאזנת. לכן אם אתם מתכננים יותר מפעם אחת, כלכלית עדיף כבר לרכוש.

אפשרות נוספת – לשאול מחבר: אם יש לכם חבר/בן משפחה שיש לו משקפי סקי רזרביים, אפשר לבקש להשאיל לטיול. זה כמובן הטוב מכל העולמות – ללא עלות, ציוד איכותי (אם החבר משקיען), ואין צורך לקנות. רק זכרו לטפל יפה בציוד מושאל ולהחזיר כמו שקיבלתם.

בגדול, רוב הגולשים הקבועים מעדיפים ציוד משלהם, כולל משקף, פשוט כי הנוחות והביצועים שווים את ההוצאה. אבל עבור גולש בפעם הראשונה שעדיין לא יודע אם יתאהב בענף – השכרה יכולה להיות פתרון הגיוני כדי לחסוך. ראוי לציין שבהרבה חבילות סקי למשפחות, משקף סקי הוא דבר שלא תמיד נכלל וצריך לרכוש מראש, כי לא תמיד ניתן לשכור לילדים משקפיים איכותיים באתר. לכן תכננו זאת מראש.

להלן טבלה המסכמת את היתרונות והחסרונות של קנייה מול השכרה:

אפשרותיתרונות 🟢חסרונות 🔴
קנייה– התאמה אישית: דגם שנוח ומתאים לכם – איכות אופטית גבוהה יותר (אם תשקיעו במותג טוב) – שימוש רב-פעמי לאורך שנים – חיסכון לטווח רחוק – היגיינה וריח נעימים – רק הפנים שלכם היו בספוג– הוצאה כספית גדולה מראש – דורש מקום ותשומת לב באריזה ובנסיעות – סיכון לאבד/לשכוח – הפסד ההשקעה – למתחילים ייתכן ולא משתלם אם לא יגלשו שוב
השכרה– עלות ראשונית נמוכה – תשלום לפי ימים – אין צורך לסחוב מהבית, זמין באתר – מתאים למקרה חירום (אם נשבר/נאבד המשקף) – מאפשר התנסות בציוד לפני קנייה– משקפי השכרה לרוב שרוטים ובאיכות נמוכה יותר – היצע מוגבל – יתכן שלא יהיה דגם שמתאים מושלם – סוגיית היגיינה – שימוש רב באותו ציוד – בטווח יותר מטיול אחד – יוצא יקר בלי נכס ביד

שורה תחתונה: אם תקציבכם מאפשר, מומלץ לרכוש משקפי סקי טובים משלכם – העיניים שלכם יעריכו זאת, ותרגישו בהבדל בנוחות ובבטיחות. השאירו את האופציה לשכור למצבי חירום או אם אתם באמת “על הגדר” לגבי התחביב.

איפה לרכוש את משקפי הסקי – בארץ, אונליין או באתר הסקי?

אחרי שהחלטתם לקנות משקף משלכם, עולה השאלה: מתי והיכן לבצע את הרכישה? יש כמה אסטרטגיות – לקנות מראש בארץ, להזמין מחו"ל אונליין, או לחכות לחנויות באתר הנופש עצמו. ננתח את האפשרויות:

רכישה מראש בארץ: הכוונה ללכת לחנות ציוד סקי/ספורט מקומית עוד לפני הטיסה, או להזמין מאתר אינטרנט ישראלי, כך שהמשקף איתכם כבר כשאתם יוצאים מהארץ.

  • יתרונות: ראשית, אתם מגיעים מוכנים – על היום הראשון באתר יש לכם משקף ואתם לא מבזבזים זמן יקר בחיפושים בחנויות. שנית, אפשר למדוד כמה דגמים בחנות, עם הקסדה שלכם (מומלץ להביא את קסדת הסקי לחנות ולוודא שהמשקף מתאים מושלם). בארץ יש מספר חנויות מתמחות (למשל רשת למטייל, חנויות סקי כמו סקי-פס, אוף-פיסט וכו’) עם מבחר לא רע של דגמים מובילים. המוכרים יכולים לייעץ בעברית וזה נוח. יתרון נוסף – אתם קונים בשקלים, בלי הפתעות מכס/מע"מ. גם אחריות ותיקונים – יותר קל לפנות לחנות מקומית אם משהו התפרק (למשל רצועה קרועה) מאשר להתעסק עם חו"ל.
  • חסרונות: מגוון הדגמים בארץ מוגבל ביחס לחו"ל. ייתכן שלא תמצאו את הצבע/דגם המדויק שרציתם במלאי. לעיתים הדגמים מגיעים באיחור (מה שבחו"ל חדש 2025, בארץ עשוי להופיע רק באמצע העונה או כלל לא). גם המחירים בארץ נוטים להיות גבוהים יותר – בשל מכסים, מע"מ ומרווח הקמעונאי. משקף שעולה בארה"ב $150 (525 ש"ח) עלול להימכר בישראל ב-800–900 ש"ח. זה לא כלל ברזל – יש דילים וסיילים גם בארץ – אבל באופן טיפוסי ציוד סקי בארץ יקר מאירופה. אם אתם קונים בקיץ (off-season) אולי תמצאו מבצעים טובים אצל היבואנים שמנסים לחסל מלאי.

רכישה אונליין (מחו"ל או מאתר מקומי): כאן יש שתי תתי-אפשרויות: להזמין מאתר סחר בינלאומי (כמו Amazon, eBay, או חנות מתמחה כמו BlueTomato, EVO, Snowinn וכד’) ולשלוח לארץ, או להזמין מאתר ישראלי/יבואן דרך האינטרנט.

  • יתרונות: באונליין המבחר עצום. תוכלו למצוא בדיוק את הדגם, הצבע והעדשה שחלמתם עליה. מחירים באתרים בינלאומיים לעיתים קרובות זולים יותר – במיוחד בסוף עונה אפשר לצוד מציאות (לדוגמה, משקף מדגם של שנה קודמת בהנחה 40%). Amazon לעיתים שולחים לישראל ישירות, כולל חישוב מיסים מראש, וזה נוח. יש גם אתרים אירופיים שמחשבים מע"מ 0 על ישראל, ואז אפילו יותר משתלם (אך זיכרו להוסיף 17% מע”מ בישראל אם החבילה מעל $75). יתרון נוסף – השוואת מחירים קלה: אונליין אפשר תוך דקות לבדוק בכמה חנויות את אותו מוצר ולקבל את העסקה המשתלמת. בנוסף, אולי תמצאו חבילות Value – למשל משקף + עדשה ספייר + נרתיק בעסקת קומבו שאין בחנות פיזית.
  • חסרונות: הקושי העיקרי – לא מודדים לפני שקונים. משקפי סקי זה מוצר מאד "אישי" במובן ההתאמה. יתכן שתקראו ביקורות שמשקף X מעולה, אבל כשתחבשו אותו הוא ילחץ לכם על האף בצורה בלתי נסבלת. כך שקנייה עיוורת אונליין מעט מסוכנת. אפשר לפתור זאת ע"י מדידה בחנות מקומית ואז הזמנה זולה יותר אונליין – אבל זה אולי לא אתי כלפי החנות (מצד שני, זו המציאות בעידן הדיגיטלי). עוד חיסרון – זמני משלוח: צריך להזמין מספיק זמן מראש כדי שיגיע לפני הנסיעה. אם החופשה מחר ואתם עדיין בלי משקף – כנראה פספסתם את הרכבת אונליין. כשמזמינים מחו"ל יש סיכוני משלוח (עיכובים במכס, חבילה אבודה – נדיר אבל קורה). גם נושא המיסים: נכון ל-2025, משלוח לישראל מעל $75 יחויב במע"מ 17% + עמלת שחרור כלשהי. לעיתים אתרים כמו אמזון מחשבים זאת מראש (ומחזירים אם יצא פחות), אבל קחו בחשבון בעלות. ולבסוף, אחריות: אם קניתם באינטרנט ומצאתם פגם, יהיה יותר מסובך להחליף – תצטרכו לשלוח בחזרה לחו"ל כנראה.
  • אתר ישראלי אונליין: יש גם אופציה להזמין מאתר ישראלי (למשל אתר של רשת למטייל, או חנויות סקי ישראליות שמציעות מכירה אונליין). זה נוח כי המשלוח מהיר, והחוק מאפשר החזרה תוך 14 יום אם לא השתמשתם. אך המחירים יהיו מחירי הארץ (לא זול במיוחד). היתרון הוא שאם אין לכם זמן ללכת לחנות, אפשר להזמין למשל 2 דגמים באשראי, למדוד בבית עם הקסדה, ולהחזיר אחד. שימו לב למדיניות ההחזרה – לרוב מלא צריך להשאיר את המדבקות ולא לגלוש עם שניהם כמובן.

רכישה באתר הסקי בחו"ל: אולי תחשבו "אקנה כבר בחנות בצרפת/איטליה כשאגיע". זה בהחלט אפשרי – בכל עיירת סקי יש חנויות ציוד עם מבחר משקפיים.

  • יתרונות: אם שכחתם/איבדתם, כמובן אין ברירה – תקנו שם. אבל גם כבחירה מודעת: המחירים באירופה יכולים להיות זולים יותר מבארץ, במיוחד במהלך סיילים. למשל בסוף עונה בחנות בעיירה, משקפים נמכרים בהנחות כדי לא להחזיר מלאי. אם תגיעו בתקופת סייל (מרץ ואפריל לרוב), תוכלו למצוא מציאות. גם אפשר למדוד בחנות, לקבל ייעוץ (באנגלית לרוב). בחלק מהמקרים, מבחר הדגמים עשיר יותר מבארץ – תלוי בחנות, אבל באלפים, תחום הסקי מפותח מאוד ולכן גם החנויות מלאות כל טוב.
  • חסרונות: יקר, יקר, יקר. יש ביטוי: "אל תקנה ציוד באתר סקי אלא אם אין לך ברירה". בעונות השיא, חנויות באתרי נופש יודעות שהלקוחות שבויים והמחירים בהתאם – פריט יכול להיות יקר בעשרות אחוזים ממחירו באינטרנט. במיוחד חנויות בתוך מלונות או על ההר – הן convenience store שפונה לנואשים ששכחו כפפות או משקף בבית. אז אלא אם כן יש סייל או שאתם במקום ללא ברירה אחרת, תקציבית עדיף להימנע. חיסרון נוסף: בזבוז זמן גלישה. יום ראשון בבוקר, כולם יוצאים למדרונות ואתם מסתובבים בחנויות למדוד משקפיים? חבל. כדאי לטפל בזה בערב קודם, אבל אם הגעתם בערב שבת – אולי הכל סגור (במדינות כמו אוסטריה/שוויץ החנויות סגורות לעיתים ביום א’ גם). אז לוגיסטית, זה כאב ראש שאפשר למנוע אם קונים מראש. וגם – קשה להשוות מחירים בעיירה קטנה: אולי יש 2-3 חנויות, וכל אחת מחזיקה מותג אחר, ואתם לא באמת יודעים אם המחיר הוגן.
  • עוד נקודה: אם אתם בעיירה גדולה לפני ההגעה לאתר (למשל לילה במינכן בדרך לאתר באוסטריה), אולי שווה לקנות בעיר – שם המחירים יהיו יותר נורמליים ויש חנויות ספורט גדולות. אבל זה דורש התארגנות.

בקיצור: ההמלצה היא לקנות מראש – בין אם בחנות בארץ או אונליין – ולא לחכות לרגע האחרון באתר הסקי. זה יתן לכם שקט נפשי ויותר בחירה.

לבחירה בין לקנות בארץ לבין אונליין מחו"ל: אם אתם מוצאים דגם שמתאים בארץ במחיר סביר – תמכו בחנות המקומית ורכשו שם. תקבלו מוצר עם אחריות מקומית ותרוויחו שירות. אם הפערים גדולים או שהדגם הספציפי חסר, אל תהססו להזמין אונליין – רק השתדלו למדוד איפשהו לפני כדי לא לקנות חתול בשק.

להלן יתרונות וחסרונות תמציתיים של כל אפשרות:

  • לרכוש בארץ מראש:
    🟢 יתרונות: מדידה לפני קנייה; אחריות ושירות נוחים; הימנעות מלחץ זמן; תמיכה בעסקים מקומיים.
    🔴 חסרונות: מבחר מוגבל; מחיר גבוה יחסית; דורש להגיע לחנות בתקופת ההכנה (זמן).
  • לרכוש אונליין:
    🟢 יתרונות: מחירים נמוכים יותר (בדרך כלל); היצע אדיר של דגמים; נוחות הזמנה מהבית.
    🔴 חסרונות: אין מדידה – סיכון בחוסר התאמה; זמן משלוח ומכס; אחריות מסובכת יותר.
  • לרכוש באתר הסקי:
    🟢 יתרונות: אפשרות למדידה בחו"ל; פתרון אם אין ציוד/אבד; לעיתים מבצעים בסוף עונה.
    🔴 חסרונות: לרוב יקר מאוד; גוזל זמן חופשה; היצע תלוי בחנות מקומית; קנייה "מהPressure" של הרגע האחרון.

קנייה אונליין מול חנות פיזית – מה עדיף?

נרחיב עוד קצת על ההבדל בין קנייה מקוונת לבין חנות פיזית, כי זו דילמה שרבים מתמודדים איתה כיום, לא רק במשקפי סקי.

קנייה בחנות פיזית (אופליין):

  • יתרון ברור: מדידה והתאמה אישית. אפשר להרכיב את המשקף, לראות איך הוא מרגיש, לבדוק בשטח אם יש נקודות לחץ או הפרעות בשדה ראייה. משקפתם את עצמכם במראה עם קסדה – רואים בדיוק איך זה. אין הפתעות.
  • יש מיידיות – רוכשים ולקחים את המוצר מיד הביתה, בלי לחכות.
  • שירות אישי: נציג מיומן עשוי לעזור לכם לבחור, ולהסביר הבדלים בין דגמים. לעיתים תקבלו גם טיפים לתחזוקה, או הטבות (נרתיק מתנה וכו’).
  • תמיכה מקומית: קנייה מהחנות מעודדת את הפעילות העסקית המקומית – משהו שיש לו ערך קהילתי.
  • חסרון: מחיר – לרוב בחנויות המחירים גבוהים יותר מאשר באינטרנט (עקב עלויות החזקת חנות ומלאי).
  • מלאי מוגבל: חנות יכולה להחזיק מספר מוגבל של מותגים ודגמים. אם הלכתם במיוחד ולא מצאתם, זה מתסכל.
  • שעות ותזמון: צריך לפנות זמן להגיע לחנות בשעות הפתיחה, לא תמיד מסתדר ללוחות זמנים עמוסים.

קנייה אונליין:

  • יתרון: נוחות וחיסכון בזמן. מזמינים מכל מקום ובכל שעה, המוצר יגיע אליכם.
  • מחיר תחרותי: קל למצוא דילים, להשוות בין אתרים, ולעיתים קרובות לשלם פחות.
  • מבחר עצום: כל דגם שקיים – אפשרי. אין תלות במה שיש על המדף בחנות מסוימת.
  • ביקורות ודירוגים: אונליין תוכלו לקרוא חוות דעת של אחרים על המשקף, מה שעוזר בהחלטה (למשל להבין אם דגם נוטה להיות גדול מדי לפנים קטנות וכו’).
  • חסרון: אין מדידה מראש. כבר הדגשנו זאת – קניית משקף לא מנוסה בלי למדוד היא סיכון. אולי מינימלי אם אתם יודעים את התאמת הפנים שלכם, אבל עדיין.
  • זמן המתנה: משלוח יכול לקחת ימים עד שבועות – צריך לתכנן מראש.
  • מורכבות החזרה: נכון שאפשר להחזיר, אבל זה טרחה – לא כמו להחזיר לחנות מעבר לפינה. במיוחד בהזמנה מחו"ל – פחות כדאי להחזיר אלא אם מוצר פגום.
  • מכס ומסים: התעסקות בירוקרטית שלא קיימת בחנות פיזית.

עבור מי שמתגורר בישראל, אולי השילוב המיטבי: ללכת לחנות למדוד ולהתייעץ, ולא להתבייש לשאול על מחירים ומבצעים. אם המחיר סביר – לקנות במקום. אם רואים פער ענק מול האינטרנט – אפשר לנסות לבקש מהחנות התאמת מחיר או הנחה; אם לא מסתדר, אז לפחות עכשיו יודעים דגם ומידה, ויכולים להזמין אונליין בביטחון יחסי. יש כאלו שירגישו אי נעימות לעשות זאת (נאמנות לחנות וכו’), כל אחד ושיקוליו. זכרו שגם לחנות יש ערך – אם לא נקנה בה כלל, היא אולי לא תהיה שם בעונה הבאה. מנגד, זה ציוד די יקר – אז לשלם כפול רק בשביל תחושת אשמה זה גם לא ממש כדאי. לפתרון ביניים, אפשר לרכוש חלק מהציוד בחנות (למשל נעליים/קסדה שחייבים התאמה מדויקת) ואת הדברים שקל יותר לנחש (כמו ביגוד או אביזרים) להזמין אונליין. משקף סקי הוא באמצע – די אישי, אך אפשר לנסות לנחש לפי ביקורות ומידות.

השוואה של נקודות מפתח – חנות מול אונליין:

  • מחיר: אונליין בדרך כלל מנצח, אך לא תמיד (במבצעים מקומיים לפעמים יש מציאות).
  • התאמה: חנות מנצחת – מדידה פיזית עדיפה.
  • מבחר: אונליין מנצח – גישה לכל דגם בעולם.
  • זמן: בחנות – מיידי, אונליין – דורש המתנה.
  • שירות לאחר הקנייה: בחנות אפשר לגשת במקרה בעיה; באונליין – אימיילים ושילוח.

לכן, ההמלצה: אם אתם בררנים מאוד לגבי התאמה או יש לכם מבנה פנים לא שגרתי – קנו בחנות פיזית לאחר מדידה. אם התקציב לחוץ ואתם יודעים מה אתם רוצים – אונליין יכול לחסוך. פשרה טובה: מצאו דגם שמוצא חן, בצעו “שיעורי בית” – אולי מדידה בארץ, ואז חפשו אותו אונליין במחיר טוב והזמינו. או הזמינו שני דגמים אונליין בארץ עם אפשרות החזרה, ובדקו בבית איזה מתאים יותר – החזירו אחד (כן, זה קצת טרחה אך אפשרי בחוק הגנת הצרכן אם לא השתמשתם).

המלצות דגמים לפי רמת הגולש (מתחיל, בינוני, מתקדם)

לבסוף, ריכזנו עבורכם טבלאות השוואה קצרות של דגמים מומלצים בכל רמת ניסיון – מתחילים, בינוניים (גולשים שחוו כבר כמה חופשות) ומתקדמים – כולל סדר גודל מחיר, יתרונות וחסרונות עיקריים. כמובן, כל אחד יכול לקנות איזה משקף שהוא אוהב – מתקדמים יכולים בהחלט להשתמש בדגם זול, ומתחילים עשויים להשקיע ביוקרתי – אין פה חוקים מוחלטים. אבל ההמלצות מתבססות על התאמה טיפוסית לצרכים ולתקציב של כל קהל.

למתחילים

מתחילים לרוב לא ירצו להוציא הרבה כסף, אבל כן זקוקים למשקף שייתן הגנה טובה וימנע אדים, כדי שחוויית הגלישה הראשונה לא תיהרס מ”לא רואים כלום”. דגש גם על משקף שסולח לטעויות – כלומר עמיד כי מתחילים נופלים יותר, ושאם במקרה נשרט/אבד אז לא נורא מדי. טווח מחיר אופייני: 100–400 ש"ח.

דגם (מותג)מחיר משועריתרונותחסרונות
Wed’ze G500 (Decathlon)כ-120 ש"חזול במיוחד, כולל 2 עדשות (בהירה+כהה)【23†L359-L367】, מתאים גם למשקפי ראייה (OTG), הגנה מלאה מ-UV, ספוג נוח (דו-שכבתי)איכות אופטית בסיסית, עדשות נשרטות בקלות יחסית, עיצוב מעט מגושם, לא להתאמה מושלמת לקסדות יקרות (קצת קטן)
Bollé Freeze (Bollé)כ-250 ש"חמותג אמין, עדשה כפולה קטגוריה 2 לכל מזג, מסגרת גמישה, מתאים לפנים בינוניות/גדולות, מחיר נגיש, ציפוי נגד אדים בסיסי טובאין עדשה חלופית כלולה, לא אידאלי לערפל כבד (עדשה כהה מדי למצבים קיצוניים), ספוג פנים סביר אך לא מפנק כמו בדגמים יקרים
Smith Drift (Smith)כ-350 ש"חעדשת ChromaPop בסיסית עם צבע אוניברסלי (לרוב Rose/CAT2) שנותנת ניגודיות טובה, מסגרת בינונית שמתאימה לרוב האנשים, איכות בנייה של Smith, תואם קסדה מצויןמגיע עם עדשה יחידה, לא החלפה מהירה (החלפה ידנית מעט קשה), למי שרגיל לשדה ראייה ענק – המשקף בינוני בגודלו

הערות:

  • דקטלון Wed’ze G500 קיבל שבחים כפתרון זול למתחילים【23†L359-L367】. רק לזכור לשמור על העדשה שלא תישרט – אין עדשות ספייר מקוריות בנפרד.
  • Bollé Freeze או דגמים דומים (Bollé Inuk לילדים) נותנים בסיס טוב בלי לשבור קופה, וגם ניתן למצוא אותם בארץ.
  • Smith Drift (או Knowledge OTG אם צריכים למשקפיים) מכניסים אתכם לעולם מותגי הפרימיום בתקציב נמוך – עיצוב קלאסי של Smith ואפשר לסמוך על איכות העדשה.
  • טיפ למתחיל: אם כבר יש חבר שיכול להשאיל משקף – נסו זאת לפני שקונים. אם לא, אחד מהנ"ל יעשה עבודה מספקת לחופשה ראשונה. זכרו לא לאפשר לשלג להצטבר בפנים, לייבש לילה, ולא לנגב מבפנים את העדשה כשהיא רטובה (כדי לא להרוס הציפוי).

לרמת ביניים (גולשים מנוסים)

למי שכבר גלש כמה פעמים, מבין את החשיבות של ציוד טוב ואולי מוכן להשקיע יותר כדי לשדרג את החוויה. כאן מחפשים כבר שיפור ניכר בראייה – עדשות contrast, אופציה לעוד עדשה, התאמה לקסדה שלכם וכו’. טווח מחירים אופייני: 400–800 ש"ח.

דגם (מותג)מחיר משועריתרונותחסרונות
Oakley Line Miner L (Oakley)כ-600 ש"חעדשת Prizm איכותית (בחירת גוון לפי תנאים), שדה ראייה היקפי רחב בזכות עיצוב צילינדרי קרוב לפנים, מתאים לקסדות רבות, בנייה מעולה, מראה “Pro”, לעיתים מוצע עם עדשה שנייההחלפת עדשה אינה מהירה מאוד (מצריך קצת גמישות מסגרת), מחיר גבוה יחסית אם קונים עדשה שנייה בנפרד, עשוי להיות גדול מדי לפנים קטנות (יש גרסת M)
Smith Squad MAG (Smith)כ-750 ש"חכולל 2 עדשות ChromaPop (לרוב Sun Green Mirror + Storm Rose), מנגנון MAG מגנטי להחלפה קלה, עיצוב גלילי טרנדי, נוחות מצוינת (ספוג 3 שכבות, רצועת סיליקון רחבה), תאימות קסדה מושלמת עם Smith ועם קסדות אחרותמחיר בינוני-גבוה, עדשה גלילית – מעט פחות פאנורמית מכדורית (אך עדיין טובה), לעיתים צריך זהירות שהעדשה ננעלת כראוי אחרי החלפה (מנגנון משולב מגנט+קליפס)
Anon Relapse (Anon/Burton)כ-500 ש"חמשקף מסגרת-מלאה קלאסי, עדשות PERCEIVE טובות לניגודיות, מגיע לעיתים כסט עם עדשה צהובה נוספת, עיצוב OTG (ניתן להרכיב מעל משקפי ראייה), עלות נמוכה יחסית למותג מוביל, עמיד ופופולרי בבתי ספר לסנובורדללא מנגנון מגנטי (החלפה ידנית סטנדרטית), שדה ראייה מעט מוגבל ביחס לדגמים ללא מסגרת, פחות “נוצץ” טכנולוגית (אבל עושה עבודה)

הערות:

  • Oakley Line Miner מצוין לגולשי ביניים שרוצים את איכות אוקלי. גם Oakley Flight Deck בסיסי (עם עדשת Prizm אחת) לפעמים יורד למחירי ~700–800 וזה שווה לשקול – אם רוצים עדשה כדורית גדולה במקום הגלילית של Line Miner.
  • Smith Squad MAG הוא דוגמא טובה לדגם ביניים שמקבל פיצ'רים של יקרים (מגנטים, 2 עדשות), ובכלל סדרת Squad (גם בלי MAG) מוערכת מאוד בקרב גולשים.
  • Anon Relapse הוא דגם ותיק ואמין – עבור מי שרוצה Anon אבל לא לשלם על M4/M5. אפשר להשיגו גם עם עדשות SONAR (שהיו לפני PERCEIVE) וזה גם בסדר.
  • עוד אופציות: Dragon X2 או NFX2 (בד"כ עם החלפת Swiftlock ו-2 עדשות, בסביבות 700 ש"ח), Spy Ace (עם 2 עדשות ב~500 ש"ח).
  • טיפ לביניים: זה השלב להחליט מה חשוב לכם – אם ניגודיות צבע וחדות, לכו על מותגי העדשה (Oakley/Smith); אם נוחות של החלפה ומהירות – אולי Anon עם מגנטים (אך יקר) או Spy/Dragon עם מנגנונים טובים; אם גם וגם – בדקו את Giro ו-Julbo שמציעים חבילות טובות. זכרו שעדשות נוספות ותיק קשיח באריזה הם בונוס נחמד ששווה ערך בכסף.

למתקדמים ופרו

גולשים מתקדמים, שעושים אולי 2+ חופשות בשנה או עוסקים גם בתנאי off-piste קשים, ירצו את הטופ של הטופ – הן כי הם מבלים המון שעות עם המשקף, והן כי אולי הם מוכנים להשקיע כדי לקבל כל יתרון קטן. כאן מדובר בדגמי הדגל של החברות. טווח מחירים: 800 ש"ח ומעלה (לעיתים עד 1,500+).

דגם (מותג)מחיר משועריתרונותחסרונות
Smith 4D MAG (Smith)1 ש"חSmith 4D MAG (Smith)~1,200 ש"ח
Anon M5 (Anon/Burton)~1,100 ש"חעדשה טורית-שטוחה ענקית עם PERCEIVE high-contrast, כולל 2 עדשות (לרוב Bronze לשמש ו-Infrared לענן), מנגנון Magna-Tech מגנטי – החלפת עדשה בשנייה, כולל מסכת פנים MFI מגנטית בערכה, בנייה איכותית מאוד, מתאים לפנים בינוניות-גדולות, אחד המשקפיים המתקדמים בשוקיקר מאוד, המסגרת גדולה לא תתאים למי שמעדיף פרופיל קטן (יש גרסת M5S לפנים קטנות), בשל מגנטים חזקים – משקל מעט גבוה יותר על הפנים, הזמינות עשויה להיות מוגבלת (נחשק ונמכר מהר), מצריך הקפדה לא לאבד עדשות ספייר יקרות
Oakley Flight Deck Prizm (Oakley)~800–900 ש"חקלאסיקה של משקפי פרימיום: עדשת Prizm Snow איכותית מאוד (בחירת גוון – למשל Black Iridium לשמש, או Jade/ Sapphire לשימוש כללי), עיצוב ללא מסגרת עם עדשה כדורית XXL – שדה ראייה פנומנלי, התאמה מצוינת לקסדות רבות, נוחות גבוהה (ספוג רך ושלדה גמישה), נראה מצוין על המסלול ומחוצה לוללא מנגנון מגנטי – החלפת עדשות מצריכה כמה דקות וסבלנות, מגיע בד"כ עם עדשה אחת (עדשות נוספות נמכרות בנפרד במחיר גבוה), העדשה הגדולה בולטת החוצה ועלולה לקבל שריטות אם לא נזהרים, עדיין יקר בהשוואה לדגמי ביניים (משלמים על המותג והאיכות)

הערות:

  • Smith 4D MAG הוא בחירה למי שרוצה את חוד החנית בטכנולוגיה, ומשקיע הרבה בגלישה בכל תנאי. אם המחיר מרתיע, אפשר לשקול את Smith I/O MAG XL שעולה מעט פחות ומספק 90% מהיכולת (ללא העיקול 4D למטה).
  • Anon M5 מתאים במיוחד לחובבי סנובורד ופרירייד שרוצים החלפת עדשה "על העף" וסט אפ מלא (עם מסכת פנים) לכל מזג. גם דגם Anon M4 מהשנה שעברה עדיין מעולה ואפשר לעיתים למצוא אותו בהנחה יחסית.
  • Oakley Flight Deck נשאר אחד ממשקפי הסקי הפופולריים בקרב מתקדמים וגם מקצוענים – הראייה הפריפריאלית שהוא נותן היא מהטובות ביותר. כדאי לבחור עדשת Prizm לפי היעד: למשל Prizm Torch/ Jade לתנאי כל-בו, Prizm Black לימים שמשיים מאוד, Prizm HI Pink לערפל כבד וכו'. אם חשוב לכם מנגנון עדשה נשלפת מהיר, שקלו את Oakley Airbrake (דגם עם מנגנון Switchlock, מגיע עם 2 עדשות) אך הוא מעט ישן וכבד יותר.

בסופו של דבר, ברמה המתקדמת הבחירה תלויה בהעדפה אישית: כל הדגמים בטבלה יספקו ביצועים פנטסטיים. זה עניין של האם אתם רוצים את ההכי חדש ועתיר-טכנולוגיה (Smith/Anon), או מעדיפים אמינות מוכחת ועיצוב שנבחן לאורך שנים (Oakley/Smith רגיל). רבים מהגולשים המנוסים מחזיקים אפילו שני זוגות – אחד כגיבוי או לתנאים אחרים.

סיכום

בחירת משקפי סקי היא שילוב בין הבנת הצרכים האישיים שלכם, תנאי הגלישה הצפויים, והתקציב. משקפי הסקי הנכונים יעשו הבדל עצום בהנאה ובבטיחות שלכם על ההר – הם יאפשרו לכם לראות טוב יותר את תוואי השלג, למנוע סינוור או עיוורון שלג, ולהגן על העיניים מפני קור ופגיעות. במדריך הזה סקרנו את כל ההיבטים החשובים: סוגי העדשות וטכנולוגיות (כפולות, מתחלפות, פוטוכרומטיות, מקטבות, כדוריות/גליליות), הבדל בין מותגים מובילים ודגמים מומלצים נכון ל-2025, התאמת המשקף לתנאי מזג האוויר של היעד (אלפים מול רוקי, שמש מול ערפל), טווחי מחירים למה לצפות ומה מקבלים בכל רמה, והחלטות קנייה חכמות – האם לשכור או לקנות, איפה הכי טוב לבצע את הרכישה, ואפילו אילו דגמים לשקול בהתאם לרמת הגלישה שלכם.

טיפים אחרונים לפני רכישה:

  • אל תתפשרו על הבסיס: הגנת UV מלאה, עדשה כפולה נגד אדים והתאמה נוחה לקסדה.
  • עדיף עדשה בהירה מדי שתוכלו להכהות עם קליפ שמש (או פשוט להרכיב משקפי שמש מתחת במצבי קיצון) מאשר עדשה כהה מדי ביום מעונן – לכן תמיד טוב שתהיה אופציה כלשהי ל Low-Light.
  • אם אתם מתבלבלים בין שלל המושגים, בקשו עזרה ממוכר מקצועי או התייעצו עם חבר מנוסה.
  • וזכרו: כמו שבמגלשיים ונעליים לא היינו לוקחים זוג שהוא "בערך", גם במשקפי סקי כדאי לבחור את מה שיושב נכון ונותן לכם ראייה חדה ובטוחה. העיניים שלכם הן נכס יקר – תשמרו עליהן כמו שצריך.

עכשיו, כשאתם מצוידים בכל הידע הדרוש, תוכלו לגשת למשימה בביטחון. בחרו את משקפי הסקי המתאימים לכם, ארזו אותם בזהירות בנרתיק המגן, וצאו לחופשת הסקי הבאה שלכם מוכנים לראות את המסלול בצורה הטובה ביותר. גלישה מהנה ובטוחה!

פורסם ב:

מתוייג ב:
|

Scroll to Top
דילוג לתוכן